Πόλο

Γιαννιώτης: «Πολλοί περίμεναν να ανέβω και πάλι στο βάθρο»

O «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, μετά την μεγάλη του επιτυχία στη Ρώμή, στα 5 χλμ. ανοικτής θάλασσας, μίλησε στην «Sport Day» για την πορεία του, τις επιτυχίες του στην κολύμβηση, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, δήλωσε μεταξύ άλλων «Ήταν βαρύ φορτίο το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν να ανέβω και πάλι στο βάθρο»

O «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, μετά την μεγάλη του επιτυχία στη Ρώμή, στα 5 χλμ. ανοικτής θάλασσας, μίλησε στην «Sport Day» για την πορεία του, τις επιτυχίες του στην κολύμβηση, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, δήλωσε μεταξύ άλλων «Ήταν βαρύ φορτίο το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν να ανέβω και πάλι στο βάθρο»

Ακολουθεί απόσπασμα απ' τη συνέντευξη:

Έπειτα από τόσες επιτυχίες, θεωρείς ότι το μετάλλιο στη Ρώμη είναι η μεγαλύτερη;

«Ναι, το πιστεύω. Έχω πετύχει κάποιες διακρίσεις στην καριέρα μου και ήταν αρκετοί αυτοί που είπαν ότι θα προσπαθήσω να επαναλάβω την επιτυχία του 2007. Ήταν βαρύ φορτίο το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν να ανέβω και πάλι στο βάθρο. Πήγα κουρασμένος σε αυτό το Παγκόσμιο και από μία χρονιά που δεν ήμουν τόσο καλά προπονημένος όσο τις προηγούμενες σεζόν. Προσπαθούσα να κρατήσω τον εαυτό μου σε υψηλό επίπεδο και να έχω το μυαλό μου στους στόχους μου. Να είμαι ψύχραιμος. Χωρίς άγχος και χωρίς πίεση, απλώς σκέφτηκα ότι θα πρέπει να επαναλάβω την επιτυχία μου ή τουλάχιστον να βρίσκομαι κοντά στους πρώτους. Το σκέφτηκα βέβαια, για να πω την αλήθεια, πριν από την κούρσα, όταν οι Ιταλοί τη στιγμή που ανακοίνωσαν τα ονόματα ανέφεραν ότι είμαι ο κολυμβητής που κατέκτησε το χάλκινο στη Μελβούρνη. Για να πάρω μετάλλιο, βέβαια, θα έπρεπε να είμαι δυο φορές καλύτερος. Έκανα την κούρσα μου τελικά και τα κατάφερα. Με βοηθάει απίστευτα για τη συνέχεια».

Είχες σκεφτεί να τα παρατήσεις πριν το Παγκόσμιο;

«Να σου πω την αλήθεια, είχα σκεφτεί στο Ακρόπολις μήπως δεν τα καταφέρω να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δε μου πάει να κάνω μέτριες εμφανίσεις. Δεν αντέχω, δεν θέλω να μην πηγαίνω καλά στους αγώνες. Μπορεί σε κάποιους σημαντικούς αγώνες να μην έχω πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν τα έχω καταφέρει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά στόχος μου είναι η κορυφή. Δεν συμβιβάζομαι με τη μετριότητα. Έχω μεγαλώσει έτσι, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μου. Το είχα σκεφτεί να σταματήσω και όταν θα πάψω να είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου, θα σηκωθώ να φύγω μόνος μου. Είμαι σε μεταβατική περίοδο της ζωής μου γενικότερα. Άνοιξα και το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και είμαι συνεχώς στο τρέξιμο. Αγχώνομαι σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Από την άλλη, αυτό με κρατάει σε εγρήγορση, είμαι συνεχώς σε ένταση».

Τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου τους σκέφτεσαι; Να γίνεις ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα έχει συμμετέχει 4 φόρες στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

«Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι ότι πρέπει να μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά. Από τον Σεπτέμβριο έως και τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αγωνιστώ κανονικά και θα δω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι. Να δω πώς θα πάει η χρονιά. Αν αποφασίσω να συνεχίσω, ότι και να γίνει θα πάω μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου

Ο Ολυμπιακός θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα;

«Ρεαλιστικά, και φέτος έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχουμε τρομερά αμυντικά χαφ. Ντουντού, Λεντέσμα, Στολτίδης είναι ο άξονας του Ολυμπιακού. Και με την προσθήκη του Μαρέσκα είμαστε πλήρεις. Εκεί θα πετάμε. Ξέρει ο προπονητής που έχουμε ελλείψεις. Πρέπει να πάρουμε έναν αριστερό χαφ και έναν επιθετικό. Ίσως κι ακόμα έναν αμυντικό δίπλα στον Μέλμπεργκ και τον Παπαδόπουλο».

Περισσότερα στην «Sport Day».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x