Πόλο

«Αν δεν υπήρχε η διαιτησία…»

Δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια στον μικρό τελικό, αφού ηττήθηκαν από την αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας με σκορ 10-9 και έτσι δεν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η απογοήτευση είναι μεγάλη στο στρατόπεδο της Εθνικής, αφού η Κική Λιόση αλλά και ο προπονητής Γιώργος Μορφέσης θεωρούν ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε την τρίτη θέση αν οι Ρωσίδες δεν είχαν την εύνοια της διαιτησίας.

Δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια στον μικρό τελικό, αφού ηττήθηκαν από την αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας με σκορ 10-9 και έτσι δεν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η απογοήτευση είναι μεγάλη στο στρατόπεδο της Εθνικής, αφού η Κική Λιόση αλλά και ο προπονητής Γιώργος Μορφέσης θεωρούν ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε την τρίτη θέση αν οι Ρωσίδες δεν είχαν την εύνοια της διαιτησίας.

«Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε ξανά να φτάσουμε σε σημείο να διεκδικούμε μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σήμερα χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αν η διαιτησία ήταν καλύτερη. Μας έδωσαν δύο αποβολές σε φάσεις που θα έπρεπε να μας δώσουν πέναλτι. Ιδίως στην τελευταία περίπτωση, θα μπορούσαμε να είχαμε «καθαρίσει» το παιχνίδι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου για την μεγάλη προσπάθεια και τη μάχη την οποία έδωσαν» τόνισε με δάκρυα στα μάτια η αρχηγός της Εθνικής, Κική Λιόση.

Από την άλλη, ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Μορφέσης εμφανίστηκε περήφανος για την προσπάθεια των κοριτσιών, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την διαιτησία του αγώνα. «Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για μας το γεγονός ότι κατακτήσαμε την τέταρτη θέση, που είναι η καλύτερη στην ιστορία της Εθνικής. Είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα, αλλά ευχαριστημένος από την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε» είπε αρχικά για να συνεχίσει μιλώντας για τον αγώνα.

Ο Έλληνας προπονητής είπε χαρακτηριστικά: «Στο 8-9 ήταν καθαρό πέναλτι στην Ασημάκη και αν δινόταν, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν εντελώς διαφορετικά. Επίσης, η τελευταία αποβολή στην Κουτέλη δόθηκε πολύ εύκολα. Αν ο διαιτητής δεν είναι 100% σίγουρος δεν δίνει τέτοια αποβολή. Ωστόσο, επαναλαμβάνω πως είμαι περήφανος για την ομάδα μου και για όλα τα κορίτσια. Πάλεψαν όλο το τουρνουά και παιχνίδι με παιχνίδι γινόντουσαν όλο και καλύτερες. Είχαμε μία ανοδική και καταπληκτική πορεία. Είναι τιμή για εμάς να παλεύουμε την Αμερική στο γκολ και να διεκδικούμε την είσοδο μας στον τελικό αλλά και να χάνουμε από τη Ρωσία το χάλκινο μετάλλιο, πάλι στο γκολ. Τώρα πρέπει αυτό το τουρνουά να γίνει παρακαταθήκη για το μέλλον, φτάνει να συνεχιστεί η δουλειά και να αξιοποιήσουν τα νέα μέλη της Εθνικής ομάδας τις εμπειρίες από τη διοργάνωση. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα με ηρεμία και πολλή δουλειά».

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος αλλά δεν κατάφερε να δώσει τύχη στην Εθνική που είδε την Ρωσία να την κερδίζει με 10-9, όπως ακριβώς είχε γίνει και δύο χρόνια νωρίτερα στην Μελβούρνη. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει αύριο από την Ρώμη.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x