Πόλο

Τσουρή: «Σίγουρη ότι θα το σηκώναμε στα πέναλτι»

Τη σιγουριά της για την κατάκτηση του τροπαίου από τη στιγμή που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι εξέφρασε η Μαρία Τσουρή. Η τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε δύο φορές εκτελέσεις των αντιπάλων και εξελίχθηκε στην ηρωίδα του ματς. «Ήμουν σίγουρη ότι θα το σηκώναμε στα πέναλτι», ανέφερε. «Ήταν ένας εφιάλτης με καλό τέλος…», η παραλίγο μοιραία Κατερίνα Οικονομοπούλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τη σιγουριά της για την κατάκτηση του τροπαίου από τη στιγμή που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι εξέφρασε η Μαρία Τσουρή. Η τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε δύο φορές εκτελέσεις των αντιπάλων και εξελίχθηκε στην ηρωίδα του ματς. Όπως δήλωσε όμως, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του LEN Trophy, «ήμουν σίγουρη ότι θα το σηκώναμε στα πέναλτι».

«Πάντα έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου στα πέναλτι. Ήμουν σίγουρη όταν φτάσαμε εκεί ότι θα το πάρουμε» τόνισε η Τσουρή και συμπλήρωσε: «Υπήρχε πολύ άγχος σε όλη τη διαδρομή ως τον τελικό, κάναμε μεγάλα ματς, ιδίως εκτός έδρας, που δεν τα έχει δει ο κόσμος. Ο Εθνικός έχει πολύ κόσμο και μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά».

Η Ιφκε Φαν Μπέλκουμ σχολίασε την εικόνα που αποκόμισε από τον δεύτερο τελικό. «Ήταν ένας σπουδαίος τελικός, με όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχουν τέτοιοι αγώνες. Κάποια στιγμή χάναμε, μετά φάνηκε ότι είχαμε νικήσει και τελικά φτάσαμε στα πέναλτι. Για τέτοια ματς έρχεται ο κόσμος στην πισίνα. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτερες σε όλο τον αγώνα, αλλά κάναμε κάποια χαζά λάθη» τόνισε η Ολλανδέζα και συνέχισε: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει άγχος σε τέτοια παιχνίδια. Τα δύο γκολ που πέτυχα στην πρώτη περίοδο ανήκουν και στη Μαρίνα (σ.σ. Κανέτι). Στην αρχή καταφέραμε να μείνουμε μέσα στο ματς και αργότερα πήραμε τον έλεγχο. Αφιερώνω τον τίτλο σε όλη την ομάδα».

«Στις συμπαίκτριες μου, στον προπονητή μου και στο Νώντα Σαμαρτζίδη, γιατί ό,τι κερδίζει ο Εθνικός ανήκει στον Νώντα» αφιερώνει η Χριστιάνα Καραλόγλου το Κύπελλο. Η αρχηγός της ομάδας του Εθνικού μοιράστηκε αργότερα, τις στιγμές ευτυχίας που ένιωθε. «Δεν περιγράφεται η στιγμή που σήκωσα το κύπελλο. Πήγαμε να το κάνουμε... δώρο, αλλά δεν πέφτουμε έτσι εύκολα. Και στα πέναλτι να μην το κερδίζαμε, κάπου θα το κερδίζαμε, δεν υπήρχε περίπτωση! Ηταν δικό μας από τη Ρωσία ακόμη»

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x