Το να κατακτά ελληνική ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο σε οποιοδήποτε άθλημα δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα για τον αθλητισμό της χώρας μας. Όμως, η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης καταρρίπτει αυτόν τον κανόνα, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τσάμπιονς Καπ και αναδεικνυόμενη ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο φάιναλ φορ της Κέρκυρας Παρασκευή-Σάββατο. Τα κορίτσια της ομάδας παραχώρησαν την Τρίτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του συλλόγου, τονίζοντας πως η συγκίνηση παραμένει η ίδια με πέρυσι για αυτήν την επιτυχία, ζητώντας συμπαράσταση από την Πολιτεία για τη συνέχεια.
«Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κλάψουμε, όπως πέρυσι. Μας έχει γίνει πια συνήθεια, αν και η συγκίνηση παραμένει ίδια», τόνισε αρχικά η προπονήτρια του ΝΟΒ, Αλεξία Καμμένου, συμπληρώνοντας πως: «Η ομάδα φέτος είναι σχεδόν η ίδια με πέρυσι, με μόνο μία αλλαγή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, τους προπονητές των τμημάτων υποδομής και τον Γιάννη Γιαννουρή. Αφιερώνω το κύπελλο ιδιαίτερα στην Τζίνα και την Τέρι Ρούπακα και, φυσικά, στον Ακη Τσαταλιό. Είμαι περήφανη που βρίσκομαι στη Βουλιαγμένη και τυχερή που έχω αυτές τις αθλήτριες στη διάθεσή μου. Τις ευχαριστώ που με ανέχονται και, καμιά φορά, με συνεφέρουν κιόλας. Κάποια στιγμή, στην αρχή της χρονιάς, το μυαλό μου βρισκόταν αλλού. Με πήρε τότε τηλέφωνο η Κική η Λιόση και μου είπε "εμείς σε ξέρουμε αλλιώς, αν είναι να συνεχίσεις έτσι, καλύτερα να πας σπίτι σου"».
Επίσης, τόνισε πως: «Εδώ ήρθαμε για να γιορτάσουμε τον τίτλο στο Τσάμπιονς Καπ και όχι να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα. Έγιναν κάποια πράγματα πέρυσι, στον τελευταίο τελικό, αλλά έχω, ήδη, μιλήσει για αυτά. Δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστώ, έχω μάθει να παλεύω στη ζωή μου κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Εμείς θέλουμε στους τελικούς να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί και με, βάση αυτό, να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».
Η πρόεδρος του συλλόγου, Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα, τόνισε πως: «Ελπίζουμε η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αναφορικά με τους διορισμούς στο Δημόσιο. Έχουμε καταρτίσει ένα πλάνο τριετίας με βάση ένα συγκεκριμένο μοντέλο και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε».
Η αρχηγός, Αντυ Μελιδώνη, επισήμανε πως: «Νιώθω τυχερή ως αρχηγός, γιατί παίρνω πολλή αγάπη από τις συμπαίκτριες μου κι αυτό είναι αμοιβαίο. Οι επιτυχίες της Βουλιαγμένης δεν είναι τυχαίες. Αφιερώνω το κύπελλο στη Γιούλη Λαρά».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






