Πόλο

Πέρασε από τον Λαιμό και αγκαλιάζει το 11o σερί πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στους τελικούς με τη Βουλιαγμένης, περνώντας επιβλητικά (9-11) από τον Λαιμό και είναι μία νίκη μακριά από το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και ενδέκατο σερί!

Έφυγε αλώβητος από τον Λαιμό και είναι μια ανάσα από τον ενδέκατο σερί τίτλο και 37ο συνολικά ο Ολυμπιακός!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φουντούλη και... συμπαραστάτη τον Ντίνο Γεννηδουνιά, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 11-9 της Βουλιαγμένης στον δεύτερο τελικό της Α1 πόλο ανδρών και έκαναν το 2-0 στη σειρά.



Έτσι βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, που θα διεκδικήσει την Τρίτη 16/5 μπροστά στον κόσμο του, στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Η Βουλιαγμένη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο, παίρνοντας συνεχώς προβάδισμα ενός γκολ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει ως το 4-4. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ με γκολ του Βάμος για το 5-4, ενώ ο Φουντούλης τους έστειλε για πρώτη φορά στο +2 (4-6) λίγο πριν το ημίχρονο.

Μετά από έξι λεπτά χωρίς γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο και δύο χαμένους παραπάνω για τον ΝΟΒ, ο Καστρινάκης μείωσε σε 6-5, ενώ ο Αλιφραγκής ένα λεπτό μετά ισοφάρισε σε 6-6, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Ολυμπιακός έσπασε την αφλογιστία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουντούλη για το 7-6, αλλά ο Καλογερόπουλος απάντησε αμέσως για το 7-7, που ήταν το σκορ στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Τζωρτζάτος κατέβασε ρολά στα δύο πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όμως ο Φουντούλης κατάφερε να τον νικήσει και έδωσε ξανά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 8-7. Η ΒΩουλιαγμένη έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις και ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +3 (10-7) με δύο γκολ του Γεννηδουνιά τεσσεράμισι λεπτά πριν το φινάλε, με τον Παπασηφάκη να μειώνει σε 10-8.

Ο Φουντούλης διεύρυνε ξανά το προβάδισμα του Ολυμπιακού (8-11), με τον Φέρμερ στα 45’’ πριν τη λήξη να διαμορφώνει το τελικό 11-9.



Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 3-1, 2-4

ΝΟ Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 1, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 2, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ 2, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Βάμος 1, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γραμματικός, Παπαναστασίου, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x