Πόλο

Πάμε Ελλαδάρα: Κόντρα στο Μαυροβούνιο η Εθνική για μια θέση στην τετράδα του κόσμου!

Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που γίνεται στη Φουκουόκα.

Με στόχο την παραμονή στους κορυφαίους του Παγκόσμιου πόλο, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αύριο (Τρίτη 25/7) στο Μαυροβούνιο, στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Φουκουόκα.

Το πρώτο σπριντ έχει προγραμματιστεί για τις 9:00, με την ΕΡΤ3 να μεταδίδει ζωντανά το παιχνίδι.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες στη διοργάνωση που πέρυσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά ως πρώτη του Α’ ομίλου, όπου έκανε το 3Χ3 με νίκες επί της Αυστραλίας (13-9), του Καζακστάν (18-2) και των ΗΠΑ (15-14).

Το Μαυροβούνιο, από την άλλη, ανέβηκε… βουνό για να φτάσει ως εδώ. Πήρε την τρίτη θέση στον Δ’ ομίλο, μετρώντας μία νίκη επί της Νότιας Αφρικής (35-10) και δύο ήττες από Ισπανία (11-7) και Σερβία (17-15 στα πέναλτι). Στα χιαστί παιχνίδια όμως, άγγιξε το θαύμα, αφού επικράτησε 13-12 της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Κροατίας σε ένα συναρπαστικό ματς.

Ελλάδα και Μαυροβούνιο έχουν συναντηθεί 36 φορές ως τώρα. Η Εθνική μετράει 8 νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ οι Μαυροβούνιοι μετρούν 26 νίκες. Στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι, η Ελλάδα γνώρισε ανώδυνη ήττα με 8-7 στα προκριματικά του World Cup, ωστόσο προκρίθηκε στην τελική φάση.

Η «γαλανόλευκη» θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ιταλία-Σερβία ή την Ιαπωνία, με στόχο το βάθρο για δεύτερη σερί διοργάνωση και το τέταρτο συνολικά στην ιστορία της.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημέρας:

Προημιτελικά


Ελλάδα-Μαυροβούνιο (9:00)
Ιταλία-Σερβία (10:30)
Ουγγαρία-ΗΠΑ (12:00)
Ισπανία-Γαλλία (13:30)

Θέσεις 9-12


Καναδάς-Κροατία (6:00)
Αυστραλία-Ιαπωνία (7:30)

Θέσεις 13-16


Κίνα-Νότια Αφρική (3:00)
Καζακστάν-Αργεντινή (4:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x