Πόλο

Έκανε το καθήκον της κόντρα στην Ολλανδία και έκλεισε ραντεβού με την Κροατία στα προημιτελικά η Εθνική!

Έχοντας σταθερά το προβάδισμα στη νοκ-αουτ αναμέτρηση με την Ολλανδία, η Εθνική πόλο Ανδρών επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της (15-10) και έκλεισε ραντεβού με την Κροατία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού!

Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα στην Ολλανδία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο Ανδρών!

Στη νοκ-άουτ αναμέτρηση που κλήθηκε να παίξει λόγω της αναπάντεχης ήττας της Ιταλίας από την Ουγγαρία στο φινάλε της φάσης των ομίλων, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε συνεχώς «προβάδισμα ασφαλείας» και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 15-10, οριστικοποιώντας το αυριανό (12/1, 19:30) ραντεβού της με την οικοδέσποινα Κροατία! Ωστόσο, εκεί με σημαντικότατη απουσία της τον Δερβίση, ο οποίος αποβλήθηκε με αντικατάσταση λίγο πριν το φινάλε.



Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας, η οποία εμφάνισε ξανά αδυναμίες στο αμυντικό transition αλλά ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, ο Γενηδουνιάς με 5 γκολ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο τερματοφύλακάς μας, Ζερδεβάς (9/19 αποκρούσεις).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Καλογερόπουλο, Γκίλλα να μένουν εκτός και με τους Ολλανδούς να ανοίγουν το σκορ με τον Γκμπανταμάσι . Η Εθνική μας δεν άργησε να βρει ρυθμό και με τρία συνεχόμενα γκολ από Γενηδουνιά, Παπαναστασίου και Βλαχόπουλου πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-1).



Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με γκολ του Τεν Μπροκ στον παίκτη παραπάνω και ακόμα ένα του Τε Ρίελε μετά από κλέψιμο στον Αλαφραγκή, πριν η Εθνική μας απαντήσει με δύο γκολ των Βλαχόπουλο και Γενηδουνιά, μέσα σε διάστημα 56 δευτερολέπτων, για το 5-3 του πρώτου οκταλέπτου!



Ο Κάκαρης μετά από φανταστικό χορευτικό σκόραρε από τα 2 μέτρα για το 6-3, οι Ολλανδοί μείωσαν σε 6-4 έχοντας ? στον παραπάνω, ενώ ο Γενηδουνιάς πέτυχε το τρίτο του γκολ για το 7-4 και ο Φουντούλης έκανε ανέβηκε για πρώτη φορά στο +4 (8-4) με σκόρερ τον Φουντούλη.



Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εθνική μας να είναι μπροστά με 9-5, Σκουμπάκης και Γενηδουνιάς την έβαλαν στο +5 (11-6), με τον Τε Ρίελε να πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις των Ολλανδών, οι οποίοι μείωσαν σε 11-8. Ο Σκουμπάκης σκόραρε ξανά για το 12-8 του ισόπαλου (3-3) τρίτου οκταλέπτου, με την Εθνική μας να διατηρεί με άνεση το προβάδισμά της στην «τελική ευθεία του αγώνα, μέχρι και το τελικό 15-10.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Ολλανδία (Φαν ντε Μέερ): Χόισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Άιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μούλερ, Ντε Βερντ 1, Κόπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ



Τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου
16:00 Ουγγαρία - Σερβία
17:30 Ισπανία - Γεωργία/Ρουμανία
19:30 Κροατία - Ελλάδα
21:15 Ιταλία - Μαυροβούνιο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x