Πόλο

Κορίτσαροι στην οχτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου

Την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου εξασφάλισε η εθνική πόλο γυναικών, που νίκησε 11-8 την Αυστραλία και κατέκτησε την πρώτη θέση του Δ’ ομίλου.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη ήταν δεδομένη για την εθνική πόλο γυναικών.

Όμως, στο παιχνίδι της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης με αντίπαλο την ισχυρή Αυστραλία, έψαχνε την… υπέρβαση, προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση στον Δ’ όμιλο.

Και τα κατάφερε. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και έφτασαν στη νίκη με σκορ 11-8, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έψαχνε καιρό μια τόσο σημαντικό νίκη και την πέτυχε στο κατάλληλο σημείο. Εκτός από το εισιτήριο για την οχτάδα, εξασφάλισε μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στα δύο πρώτα οχτάλεπτα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα βελτίωσε την αμυντική λειτουργία της και κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη, χάρη σε τέρμα της Χυδηριώτη περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Το 11-8 δεν άλλαξε, αφού και οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και έτσι, η Ελλάδα πανηγύρισε την πρώτη θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυστραλία - Ελλάδα 8-11

Τα οχτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-3, 1-3

Αυστραλία: Μπάκλινγκ 2, Γκόφερς 3, Χάλιγκαν 1, Γουέμπστερ 1, Μπίσοπ 1

Ελλάδα: Ελ. Πλευρίτου 3, Ασημάκη 2, Μανωλιουδάκη 2, Ξενάκη 1, Αβραμίδου 1, Χυδηριώτη 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x