Πόλο

Διέλυσε τη Βουλιαγμένη και παρέμεινε στον θρόνο του ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 11-7 την -αγριεμένη για ένα 8λεπτο- Βουλιαγμένη και έγραψε ιστορία, πανηγυρίζοντας το 37ο πρωτάθλημα στην Α1 ανδρών, 21ο νταμπλ και τους 300 τίτλους στα μεγάλα ομαδικά αθλήματα

Απόλυτος κυρίαρχος στην Α1 παραμένει ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 11-7 της Βουλιαγμένης στον τρίτο τελικό στο Παπαστράτειο, κατέκτησαν το ενδέκατο σερί πρωτάθλημα και 37ο συνολικά, καθώς και το 21ο νταμπλ στην ιστορίας τους.

Με τον τίτλο αυτό έγραψαν ιστορία, αφού ο σύλλογος του Πειραιά έφτασε τους 300 τίτλους στα μεγάλα ομαδικά αθλήματα.

Ο τρίτος τελικός ήταν συναρπαστικός. Η Βουλιαγμένη έβαλε δύσκολα στο σύνολο του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς για ένα οκτάλεπτο και κράτησε το προβάδισμα ως το ημίχρονο παρά την αντίδραση του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια και πήρε τη νίκη.

Το ματς:


Οι δύο ομάδες είχαν τραγικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω στο πρώτο οκτάλεπτο (0/3 οι «ερυθρόλευκοι», 0/2 ο ΝΟΒ), με τη Βουλιαγμένη, ωστόσο, να είναι αυτή που βρήκε τις λύσεις και πήρε το προβάδισμα.

Με δύο γκολ του Παπασηφάκη στις δύο πρώτες επιθέσεις οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, ενώ Κορούβανης και Καλογερόπουλος με πέναλτι διαμόρφωσαν το 4-0 του πρώτου οκταλέπτου.



Βελτιώνοντας το ποσοστό στον παραπάνω, αλλά και με τον Ζερδεβά να ανεβάζει στροφές, οι «ερυθρόλευκοι» αφόπλισαν τη Βουλιαγμένη στη συνέχεια. Μετά από 9,5 περίπου λεπτά χωρίς γκολ, βρήκαν τον πρώτο τους τέρμα με τον Γενηδουνιά. Ένα ακόμα γκολ του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» και ένα του Δερβίση (όλα στον παραπάνω) μείωσαν σε 4-3, ενώ ο Παπαναστασίου ισοφάρισε σε 4-4 στα 48’’.

Η τελευταία αντίδραση της Βουλιαγμένης ήρθε δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, με τον Γούντχεντ να της δίνει ξανά το προβάδισμα με 5-4.



Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αγριεμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για περίπου 14 λεπτά και διεύρυναν το προβάδισμά τους. Δύο γκολ του Βάμος και από ένα των Γκίλλα και Παπαναστασίου διαμόρφωσαν το 8-5 της τρίτης περιόδου.

Μουρίκης και Παπαναστασίου έκαναν το 10-5 στις δύο πρώτες επιθέσεις της τέταρτης περιόδου, ενώ ο Αλαφραγκής έβαλε τέλος στην αφλογιστία της Βουλιαγμένης για το 10-6 και ο Καλογερόπουλος έκανε το 10-7. Το τελικό 11-7 διαμόρφωσε ο Δήμου.



Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-1, 4-0, 3-2

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x