Πόλο

Ο Ολυμπιακός λύγισε τη Βουλιαγμένη σε θρίλερ και σήκωσε το 23ο Κύπελλο!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 9-8 της Βουλιαγμένης, στον τελικό του Final-4 της Λάρισας και κατέκτησε το 23ο Κύπελλο της ιστορίας του, σε ένα ματς που έγινε ροντέο στο φινάλε.

Μια ακόμα κούπα πρόσθεσε στη συλλογή του ο Ολυμπιακός, στο πόλο ανδρών! Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε 9-8 της Βουλιαγμένης στον τελικό του Final-4 που διεξάγεται στη Λάρισα και κατέκτησε το 23ο Κύπελλο της ιστορίας του, μετά από 30 συμμετοχές σε τελικούς.

Ο ΝΟΒ, από την άλλη, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» και έμεινε με άδεια χέρια στον 17ο τελικό της ιστορίας του.

Πρώτος σκόρερ στον τελικό ήταν ο Φιλίπ Φιλίποβιτς, που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε ευρεία επικράτηση με τέσσερα γκολ, ενώ MVP και κορυφαίος τερματοφύλακας του Final-4 ψηφίστηκε ο Μανώλης Ζερδεβάς.


Το ματς


Με τον Τζωρτζάτο να κάνει τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, η Βουλιαγμένη κρατούσε καλά στην άμυνα, όμως ο Κολόμβος βρέθηκε σε καλή θέση και από κοντά, άνοιξε το σκορ (1-0) στα μέσα του πρώτου οκταλέπτου για τον Ολυμπιακό. Το σουτ του Κουρούβανη σταμάτησε στο δοκάρι του Ζερδεβά, όπως και αυτό του Φουντούλη, με τη διαφορά να παραμένει στο ένα γκολ.

Ο Φιλίποβιτς απέδειξε ξανά την τεράστια κλάση του και εκμεταλλευμένος την αποβολή που κέρδισε, σούταρε αμέσως και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0). Ο Φουντούλης ήταν αυτός που λίγο αργότερα με ωραίο σουτ έδωσε αέρα +3 στους Πειραιώτες (3-0), ενώ 13’ μετά την έναρξη του ματς, ο Καλογερόπουλος «έσπασε» το ρόδι για τη Βουλιαγμένη (3-1), η οποία μπόρεσε να βγάλει και άμυνα με δύο λιγότερους παίκτες! Ο Φουντούλης ξαναχτύπησε (4-1), με τον Μυλωνάκη να ανοίγει και αυτός λογαριασμό στο φινάλε του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ολυμπιακού θέλησε να τελειώσει από νωρίς το ματς και ο Μπούσλιε φρόντισε να το κάνει ξεκάθαρο (5-2), με τον Ζερδεβά να είναι ανίκητος στο τέρμα. Ο Φιλίποβιτς μετουσίωσε σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι του Μουρίκη και η ομάδα του Βάχου ξέφυγε για πρώτη φορά με +4 (6-2), την ώρα που ο Καλογερόπουλος έκανε προσπάθεια να διατηρήσει τη Βουλιαγμένη στο παιχνίδι (6-3). Ο Φιλίποβιτς στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου πήρε ξανά το… όπλο του και με σκαστό σουτ έκανε το 7-3.

Με ένα τρομερό διαγώνιο σουτ ο Χρυσοσπάθης βρήκε δίχτυα για το +5 (8-3), ενώ ο Φιλίποβιτς συνέχισε το… βιολί του αποδεικνύοντας πόσο μεγάλος παίκτης είναι (9-3). Ο Καπότσης σκόραρε μετά από ώρα για τη Βουλιαγμένη (9-4), ενώ ο Καλογερόπουλος βρήκε στόχο με πέναλτι που συνοδεύτηκε με κόκκινη κάρτα στον Γεννηδουνιά (9-5) για βίαιο παιχνίδι. Ο Γκιουβέτσης εκμεταλλεύτηκε τα κενά και μείωσε στα τρία γκολ (9-6), με την ένταση να ανεβαίνει και τους παίκτες να τα λένε σε έντονο ύφος! Ο Καπότσης έβαλε φωτιά στο ματς με το τέρμα του (9-7), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση έριξε τη διαφορά στο γκολ (9-8), με τον Ολυμπιακό στο τέλος να παίρνει τη νίκη αφού ο χρόνος δεν έφτανε!

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 3-1, 2-5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x