Πόλο

Ασημάκη στον bwinΣΠΟΡ FM: «Λύτρωση η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Αξίζει προβολή το ελληνικό πόλο»

Λίγες ημέρες μετά την σπουδαία επιτυχία της Εθνικής πόλο γυναικών, η σπουδαία Αλεξάνδρα Ασημάκη, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για την επιτυχία της Εθνικής Πόλο γυναικών με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, που έδωσε και το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 η Αλεξάνδρα Ασημάκη!

Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια του Αλίμου, συζητώντας με τον Τάσο Νικολόπουλο στους 94,6 αναφέρθηκε στη μεγάλη διάκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στα συναισθήματα που της προκλήθηκαν μετά το 7-6 επί της Ιταλίας, αλλά και στους στόχους από εδώ και πέρα για τη γαλανόλευκη.

Μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Ασημάκη, μίλησε για την στιγμή που αντίκρυσε στο αεροδρόμιο την κόρη της, όταν επέστρεψε η αποστολή της Εθνικής από την Ολλανδία, αποκαλύπτοντας ότι «λύγισε», ενώ στάθηκε και στους αποκλεισμούς της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας το 2021.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το πόλο, θα πρέπει να έχει περισσότερη προβολή, καθώς αξίζει ο κόσμος να παρακολουθεί τις προσπάθειες τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Αναλυτικά:

Οι πρώτες κουβέντες με την κόρη της μετά την πρόκριση: «Όταν την είδα "λύγισα" ήταν το μεγαλύτερο διάστημα που απείχα από αυτήν. Συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή την επιτυχία μας. Όταν την είδα στο αεροδρόμιο.»

Η πρώτη κουβέντα και το συναίσθημα μετά το ματς: «Λύτρωση! Μετά το Πεκίνο που είχα την τιμή να είμαι εκεί. Μας στοίχειωνε πολλά χρόνια. Στο ματς που αποκλειστήκαμε από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο ήμουν στο μαιευτήριο. Ήταν οδυνηρός αποκλεισμός. Για όλους αυτή η πρόκριση ήταν λύτρωση. Ο δρόμος ήταν μακρύς και με σκαμπανευάσματα.

Πίστευα ότι μπορεί τότε να ήταν και το τέλος καριέρας το 2020. Κάθε μέρα που έκανα προπόνηση, είχα στο μυαλό μου να είμαι έτοιμη για αν θα με χρειαστεί η Εθνική για να τα καταφέρουμε. Δεν περίμενα με τον τρόπο που ήρθε ότι θα ξανάπαιζα στην Εθνική. Παρόλα αυτά ήρθε. Είχα πάντα την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρναμε είτε ήμουν εκεί είτε όχι».


Θα είσαι στο Παρίσι και ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής: «Πλέον έχει φύγει από επάνω μας ένα πολύ σημαντικό βάρος. Πρώτα πάμε στη Ντόχα για το Παγκόσμιο. Θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Η Εθνική ομάδα των ανδρών και των γυναικών πρέπει πάντα να είναι στην ελίτ. Γιατί αυτό αξίζει στην Ελλάδα μας. Θέλει προβολή, η προσπάθεια μας. Ειδικά το πόλο γυναικών.».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x