Πόλο

«Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν όλα»

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέλαβε την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όμως ο Κώστας Μουρίκης θεωρεί πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορούσε κάτι καλύτερο.

Ο διεθνής φουνταριστός θεωρεί πως η τέταρτη θέση χάθηκε στις λεπτομέρειες, πως όλοι οι αθλητές πάλεψαν για το καλύτερο και πιστεύει πως θα πρέπει να δουν όλοι τα λάθη που έγιναν και να τα διορθώσουν.

Αναλυτικά: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την έκτη θέση. Είχαμε φιλοδοξίες για τετράδα και ίσως για μετάλλιο, αφού εξασφαλίσαμε την πρόκριση στις έξι καλύτερες ομάδες. Κάποια πράγματα, κάποια παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε και ήμασταν αρκετά καλοί σε όλα τα παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο με την Κροατία στο οποίο ίσως και να μας βγήκε η κούραση, ήταν και ένα αδιάφορο παιχνίδι, οπότε δε μας βγήκαν όλα όσα θέλαμε και ήρθε αυτή η ήττα.
Από κει και πέρα, δε θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες διαφορές με τις άλλες ομάδες, είμαστε λίγο-πολύ ισάξιοι. Ακόμα και στο παιχνίδι με τη Σερβία, δεν ήταν ότι δεν ήμασταν καλοί, αυτοί ήταν πιο υποψιασμένοι ίσως σε σχέση με εμάς.

Είμαστε μια ομάδα "δεμένη" και με προσανατολισμό. Ως αθλητές, ως προπονητικό τιμ, ως παράγοντες της ομάδας, ως ομοσπονδία σε ευρύτερο πλαίσιο, πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη που μας έφεραν στην έκτη θέση. Σίγουρα, αν δουλέψουμε, όπως άλλες ομάδες, εντάσσοντας τα βίντεο με τα παιχνίδια τόσο τα δικά μας, όσο και των αντιπάλων μας, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού τους, θα μας βοηθούσε και παραπάνω.

Οι διοργανώσεις δεν τελείωσαν, μπορούμε να διορθώσουμε πολλά και να αποκτούμε εμπειρία, κάτι που θα μας βοηθήσει να πάμε ένα "σκαλί" παραπάνω στη συνέχεια. Μπορούμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές με το χάλκινο στο Μόντρεαλ το 2005. Το πιστεύουμε ότι μπορούμε, είναι στο χέρι μας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x