Πόλο

Συναδινός: «Ελπίζω η αντίδραση της ΚΟΕ να μην οφείλεται στον έλεγχο του προϋπολογισμού…»

Απάντηση με αιχμές έδωσε ο Ιούλιος Συναδινός στην ΚΟΕ, μέσω του ΣΠΟΡ FM, μετά την διαμαρτυρία της τελευταίας για τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ και Ζαππείου. «Άστοχη η συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕ», αναφέρει.

Το θέμα που έχει ξεσπάσει μετά την διαμαρτυρία της ΚΟΕ και της ομάδας πόλο για τα κολυμβητήρια του Ζαππείου και του ΟΑΚΑ σχολίασε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ιούλιος Συναδινός, χαρακτηρίζοντας άστοχη τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε πως η ΚΟΕ δεν έχει ζητήσει επίσημα το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και άφησε υπονοούμενα σχετικά με την σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην αντίδραση της ΚΟΕ και τον έλεγχο του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας, που διατάχθηκε πρόσφατα.

Αναλυτικά όσα είπε στους Νίκο Ζέρβα και Νίκο Ράλλη:
Για το θέμα που έχει προκύψει με το Ζάππειο: «Το ιστορικό Ζάππειο Κολυμβητήριο,όντως, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα. Υπάρχει μια πρόταση να μετατραπεί από καταδυτήριο σε κολυμβητήριο απλής χρήσης. Αυτό το κόστος δεν μπορεί να το σηκώσει η Πολιτεία και βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν μας τιμάει καθόλου. Υπήρχαν νύξεις από την ΚΟΕ, όμως αυτό που έχει να κάνει μια αίτηση στο ΟΑΚΑ για να της δοθεί το κολυμβητήριο. Σας το λέω με κάθε επισημότητα. Υπάρχουν κλιμάκια της Εθνικής, αθλητές ατομικών αγωνισμάτων που προπονούνται στο ΟΑΚΑ και δεν έχουν κανένα πρόβλημα»

Για την κατάσταση του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ: «Η άδεια δόθηκε το 2015. Ποτέ η Πολιτεία δεν είχε φροντίσει να πάνε τα τεχνικά κλιμάκια για έλεγχο και να διευθετήσουν τις υποδείξεις που γίνονταν από τις αρμόδιες διευθύνεις, για να υπάρχει ασφάλεια. Η πρώτη φορά που αδειοδοτήθηκε το κολυμβητήριο ήταν το 2015. Έγινε εκεί και το πανελλήνιο OPEN, έγιναν αγώνες κολύμβησης ΑμεΑ και γενικώς χρησιμοποιείται από τους αθλητές και από σωματεία. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορεί η εγκατάσταση να χρησιμοποιείται χωρίς προβλήματα. Το μόνο που έχει να κάνει η ΚΟΕ είναι αίτημα για να χρησιμοποιήσει το κολυμβητήριο».

Για την αντίδραση της ΚΟΕ σχετικά με το κολυμβητήριου του Ζαππείου: «Υποθέσεις δεν μπορώ να κάνω. Ελπίζω μόνο η αντίδρασή τους να μην σχετίζεται με μια επιστολή που τους στάλθηκε για διευκρινίσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2016. Τους ζητάμε συγκεκριμένα στοιχεία που προκύπτουν από τις αμοιβές του 2016, που εξετάζονται. Αν θέλετε και την άποψή μου, διαφωνώ με το μοντέλο που έχει επιβάλει η ΚΟΕ. Πληρώνουν τα πάντα οι γονείς τω ν παιδιών. Δέκα ευρώ παράβολα ανά αθλητή για συμμετοχή σε αγώνες, 5 ευρώ για συμμετοχή σε ημερίδες, 10 ευρώ για ανανεώσεις δελτίων, 110 για μεταγραφές και μιλάμε για ερασιτέχνες αθλητές. Θα πρέπει να επαναξιολογηθεί αυτή η κατάσταση. Σαν Πολιτεία, σε περιόδους κρίσεις, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αν αναλογιστείτε τις επιχορηγήσεις και τα χρήματα για τη συντήρηση των κολυμβητηρίων, μάλλον ήταν άστοχη η συνέντευξη Τύπου. Δεν σημαίνει, φυσικά, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Και του πόλο οι αθλητές δικαίως διαμαρτύρονται ότι οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές».

Για την συνολική εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Είναι σε κακή κατάσταση, μετά από χρόνια εγκατάλειψης και κακής συντήρησης. Έχουν αρχίσει να φαίνονται τα προβλήματα. Έχει γίνει σχέδιο για τις εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, που είναι στην αρμοδιότητά μας. Στα κολυμβητήρια επίσης η κατάσταση είναι σοβαρή και υπάρχει σχέδιο παρεμβάσεων. Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλουν χρόνο και χρήματα. Δεν γίνονται όλα αμέσως, αυτό αποκλείεται να συμβεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x