Γενικά

Στις θέσεις 17-32 ο Κρεάνγκα στο Feeder των ΗΠΑ

Στον δεύτερο γύρο του απλού ανδρών ολοκλήρωσε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα την πορεία του στο World Table Tennis Feeder των ΗΠΑ.

Με μια νίκη και μια ήττα, ο Καλλίνικος Κρεάνκα πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 του Fort Lauderdale USA πινγκ πονγκ κι η επιστροφή του σε διεθνή ατομικά τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, δεν πέρασε απαρατήρητη. Όχι μόνο γιατί στα 51 του χρόνια παρουσιάστηκε σε καλό σημείο ανταγωνισμού, αλλά και γιατί θύμισε υπέροχες αγωνιστικές στιγμές στο φιλοθέαμον αμερικανικό κοινό, το οποίο τον έχει λατρέψει από παλιότερες εμφανίσεις του εκεί.

Την Κυριακή, ο διαχρονικά κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας νίκησε στον πρώτο γύρο τον «οικοδεσπότη» Κλαουντίνι Τολέδο με 4-0 σετ και τη Δευτέρα έχασε στους «32» από τον Ινδό Μάναβ Βίκας Τακάρ πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 4-0 σετ.

Ο Κρεάνγκα, που ήθελε να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του σε διεθνή τραπέζια μετά την πλήρη αγωνιστική απραξία του στην εποχή των σοβαρών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, αντιμετώπισε στους «64» τον Αμερικανό Κλαουντίνι Τολέδο. Ήταν ξεκάθαρα ανώτερος του 40χρονου αντιπάλου του κι έφτασε εύκολα στην επικράτηση με 4-0 σετ (11-5, 11-3, 11-2, 11-6).

Στον δεύτερο γύρο του WTT Feeder, συνάντησε τον Βίκας Τακάρ, ο οποίος είχε περάσει απευθείας στους «32» ως ένα από τα φαβορί (νούμερο 144 αυτή τη βδομάδα στο παγκόσμιο ranking list). Ο Κρεάνγκα αποκλείστηκε με 4-0 σετ, αλλά ήταν πάντοτε «μέσα» στη διεκδίκηση του ματς και είναι ενδεικτικό ότι έχασε τρία σετ στο όριο (9-11, 9-11, 4-11, 9-11).

Σαφώς, ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 δεν διαθέτει πια τις δυνάμεις και την κίνηση που είχε, όμως με την ποιότητα των χτυπημάτων του πίεσε τον Ινδό και πήρε το χειροκρότημα σε πολλές ενέργειές του.

Και οι δύο αγώνες του στη Φλόριντα μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x