Γενικά

Στο «κυνήγι» διπλής ελληνικής πρόκρισης στο Contender πινγκ πονγκ του Κατάρ

Η δεύτερη μέρα στο ισχυρό World Table Tennis Contender του Κατάρ έφερε την ελληνική αποστολή να κυνηγά δύο προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό.

Στην προσπάθεια πρόκρισης της Ελλάδας στο World Table Tennis Contender του Κατάρ συμπεριλαμβάνονται οι δύο πρωταθλητές μας που είχαν τις επιτυχίες πριν από την αλλαγή του χρόνου στο WTT Feeder της Ιταλίας, δηλαδή ο Παναγιώτης Γκιώνης κι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Ο Γκιώνης, που προέρχεται από τη δεύτερη θέση τον περασμένο Δεκέμβριο στην Μπιέλα, πέρασε τη Δευτέρα στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του απλού κι επιζητά την Τρίτη την είσοδό του στους «32» του αγωνίσματος. Ο ίδιος κι ο Αγγελάκης ως δίδυμο, μετά από το ασημένιο μετάλλιο στην Ιταλία, διεκδικούν στην Ντόχα την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του διπλού. Επικράτησαν στην αρχή των προκριματικών και την Τρίτη αγωνίζονται για την καθοριστική δεύτερη νίκη.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών αποκλείστηκε η Ελισάβετ Τέρπου, έκανε πάντως μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε δυνατή αθλήτρια.

Στην Ντόχα αρχικά και το απλό ανδρών ο Γκιώνης (νούμερο 124 στον κόσμο) έκανε δύσκολα το νέο βήμα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό και το «κυνήγι» μίας ακόμα καλής πορείας σε διεθνές τουρνουά. Στον προκριματικό γύρο των «32» βρέθηκε να χάνει 1-0 και 2-1 σετ από τον Ινδό αριστερόχειρα Μανούς Ουτπαλμπέι Σαχ (Νο 165).

Βελτίωσε, όμως, τις άμυνές του και με την εμπειρία και την ποιότητά του επιβλήθηκε στα δύο επόμενα σετ. Η εξέλιξη: 8-11, 12-10, 2-11, 11-4 και 11-5.

Την Τρίτη γίνεται ο τέταρτος και καθοριστικός προκριματικός γύρος. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή αναμετριέται με τον ικανότατο Γερμανό Κέι Στούμπερ κι, αν επικρατήσει, θα περάσει στον γύρο των «32». Ο αγώνας γίνεται στις 15:50.

Στο απλό γυναικών, η Τέρπου (νούμερο 395 στην παγκόσμια κατάταξη) μετά από την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο, είχε αγώνα-πρόκληση απέναντι σε μία από τις διαχρονικά δυνατές αθλήτριες της Ευρώπης. Αντιμετώπισε την Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταρας (No 84) κι ήταν απόλυτα ανταγωνιστική, όπως ήταν η πρώτη της επιδίωξη. Κάμφθηκε εν τέλει με 3-0 σετ, ωστόσο ήταν «κλειστά» όλα κι ίσως είχε άλλη εξέλιξη ο αγώνας αν η πρωταθλήτριά μας έπαιρνε αρχικά το προβάδισμα (11-13, 7-11, 9-11).

Τη Δευτέρα, άρχισαν τα προκριματικά του διπλού ανδρών. Ο Γκιώνης και ο Αγγελάκης είχαν εύκολο έργο στον πρώτο γύρο κι επιβλήθηκαν των Ιρανών Αμίρ Χοσεΐν Χοντάι/Ναβίντ Σαμς με 3-0 σετ (11-7, 11-4, 11-9).

Στον καθοριστικό δεύτερο γύρο παίζουν Τρίτη για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό κόντρα στο πρώτο φαβορί των προκριματικών. Στις 12:00 ώρα Ελλάδας, θ’ αναμετρηθούν με τους Ινδούς Μανούς Ουτπαλμπέι Σαχ/ Σενχίτ Σουραβατζούλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x