Στίβος

Τεντόγλου: «Είμαι λίγο βλάκας, πάτησα στο… σπίτι μου στο δεύτερο άλμα»

Σίγουρος πως θα πετύχαινε το άλμα που χρειαζόταν στο τέλος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου, ωστόσο ζήτησε… παύση από τον δημοσιογράφο για να δει άλμα αντιπάλου!

Ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με περιπετειώδη τρόπο, αφού χρειάστηκε μια μεγάλη επίδοση στο τελευταίο άλμα.

Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως δεν φοβήθηκε την πιθανότητα να μείνει εκτός τελικού, αλλά θεωρεί αρνητικό τη σπατάλη δυνάμεων που έκανε ενόψει τελικού.

«Δεν ανησύχησα, είμαι λίγο βλάκας. Έκανα δύο εκατοστά άκυρο και από τον φόβο μου, γιατί το πρώτο ήταν μεγάλο άλμα, λέω θα πάω πίσω να είμαι σίγουρος. Ήθελα να είμαι σίγουρος και πάτησα στο σπίτι μου, τριάντα πόντους πίσω. Ήταν 7.95 και δεν έφτανε, έπρεπε να κάνω και τρίτο. Δεν φοβήθηκα. Ακόμα και το 8.25 ένα πολύ απλό αλματάκι ήταν. Αλλά για ποιον λόγο να κάνω τρία άλματα και να κουραστώ; Ο τελικός είναι αύριο, δεν έχω χρόνο να ξεκουραστώ. Αυτή είναι η χαζομάρα μόνο, δεν με πείραξε ότι ήταν τρία άλματα. », ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το έχω ξανακάνει. κάνω συχνά στους προκριματικούς, γιατί είναι ένα καινούριο στάδιο. Είναι άψογο στάδιο, το ταρτάν είναι φανταστικό, top level. Είναι και πρωί, εντάξει... Όλα καλά, 8.25μ. προκρίθηκα νομίζω με τη δεύτερη επίδοση, όλα καλά».

Για τις εγκαταστάσεις στη Βουδαπέστη, δήλωση: «Δεν είναι όλα ίδια, κάθε στάδιο είναι διαφορετικό, κάθε αγώνας, ακόμα και οι θερμοκρασίες. Ποτέ ένας αγώνας δεν είναι ίδιος με έναν άλλο, για αυτό δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όλα θα είναι μηδέν. Το παιδί έκανε 8.54 σήμερα και αύριο από την αρχή».

Για τον τελικό, είπε: «Μπορεί να κάνει παραπάνω, όπως τον είδα. Εγώ υπολογίζω κάπου εκεί να κάνω. Να σας πω την αλήθεια, θέλω να κερδίσω πολύ, αλλά δεν με πειράζει τόσο να χάσω από μεγάλο άλμα. Αν κάνουμε καλό αγώνα με ωραία άλματα και κυνηγάω δεν με πειράζει».

Ο πάντα ανατρεπτικός Τεντόγλου, στη συνέχεια, ζήτησε από τον δημοσιογράφο μια… παύση, προκειμένου να δει το άλμα του Γουάνγκ που αγωνιζόταν εκείνη τη στιγμή και σχολίασε: «Μισό λεπτό αν δω τον Γουάνγκ εδώ. Πόσο έκανε; Ωραίος. Πολλοί αθλητές πέρασαν στο τρίτο άλμα. Σχεδόν όλα τα φαβορί. Ήταν πολλή ώρα ο αγώνας, είκοσι άτομα. Ωραίος ο Γουάνγκ, είναι εκ των φαβορί και πέρασε με το τρίτο άλμα. Θα γίνει ωραίος τελικός, ελπίζω να είμαι στο καλύτερό μου»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x