Τένις

Με ουδέτερη σημαία στο US Open Ρώσοι και Λευκορώσοι: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Μεντβέντεφ

Το US Open ήρε τους περιορισμούς για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, με αποτέλεσμα ο Ντανίλ Μεντβέντεφ να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Κανονικά θα αγωνιστούν στο US Open Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες, αλλά όχι υπό τη σημαία της χώρας τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοργάνωση. Ο μοναδικός περιορισμός που τέθηκε είναι ότι θα αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία.

Η διοργάνωση που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Wimbledon, που αποτελεί τη μοναδική Grand Slam διοργάνωση που απαγόρευσε τη συμμετοχή των αθλητών λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Καταλαβαίνουμε ότι η κάθε διοργάνωση πρέπει να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που αποφασίζουν τις αποφάσεις της. Σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες, η USTA (σ.σ. United Stated Tennis Association) επιτρέπει σε όλους τους ικανούς παίκτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να αγωνιστούν στο US Open του 2022», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συνεπώς, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι ο κάτοχος του τίτλου, θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αγωνιζόμενος υπό ουδέτερη σημαία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x