Τένις

Επικός Μονφίς έκανε τεράστια ανατροπή και ξέσπασε σε κλάματα!

Ο Γκαέλ Μόνφις έκανε τεράστια ανατροπή απέναντι στον Σεμπάστιαν Μπαέζ, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros και ξέσπασε σε κλάματα!

Τεράστια εμφάνιση για τον Γκαέλ Μονφίς, που μέσα στη χώρα του πέτυχε μία απίστευτη ανατροπή και άφησε εκτός συνέχειας τον Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπαέζ.

Ο Γάλλος τενίστας στα 36 του χρόνια έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 2-1 σετ(3-6.6-3,7-5). Στο τέταρτο σετ ηττήθηκε με 1-6 και όλα έμοιαζαν χαμένα στο τελευταίο σετ, όπου βρέθηκε να χάνει με 0-4.

Ο 36χρονος Μονφίς, όμως, είχε τα ψυχικά αποθέματα να επανέλθει και να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι. Έφερε το ματς στα ίσα (4-4) και μάλιστα έκανε δύο απανωτά μπρέικ, ώστε να επιτύχει την μεγάλη ανατροπή, με 7-5 και να κάνει τους συμπατριώτες του στην κερκίδα να πανηγυρίζουν σε έναν αγώνα που διήρκησε 3 ώρες και 47 λεπτά.

Μετά από την επική επιστροφή του γνώρισε την αποθέωση και ξέσπασε σε κλάματα, ξαπλωμένος στο χώμα του Philippe Chatrier.



Ο Σεμπάστιαν Μπαέζ είναι κατά 14 χρόνια νεότερος από τον Μονφίς και βρίσκεται στο Νο42 της Παγκόσμιας κατάταξης, με τον βετεράνο Γάλλο που έφτασε ως το Νο 6 παλαιότερα, να έχει υποχωρήσει πλέον στο Νο394.



«Είναι σίγουρα μέσα στα δύο καλύτερα ματς της ζωής μου. Είχα το ίδιο σχεδόν ματς πριν κάποια χρόνια με τον Πάμπλο Κουέβας στο Suzanne Lenglen. Ήταν εξίσου απίστευτη ατμόσφαιρα. Φυσικά αυτό έχει άλλη χάρη. Είμαι μεγαλύτερος πια και είχα λιγότερες πιθανότητες να κερδίσω το ματς. Ήταν σπουδαία ατμόσφαιρα» είπε ο Μονφίς στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Επόμενος αντίπαλος για τον 36χρονο Γάλλο ο Χόλγκερ Ρούνε που επικράτησε με 3-1 σετ του Κρίστοφερ Έουμπανκς.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x