Τένις

Τσιτσιπάς για… κούπα!

Συνεπής στο ραντεβού του για τον τελικό του Open της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς, που επικράτησε και του Σίνερ (6-3, 6-3) στον ημιτελικό και περιμένει τον νικητή ανάμεσα σε Ναδάλ και Καρένο-Μπούστα.

Ασταμάτητος και… ορεξάτος για νέα κούπα ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Μετά τον τελικό στο Μόντε Κάρλο και την κατάκτηση του τίτλου, ο Έλληνας τενίστας μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, κατάφερε να προκριθεί και στον τελικό του Open της Βαρκελώνης, επικρατώντας 2-0 (6-3, 6-3) και του Γιανίκ Σίνερ.

Εντυπωσιακός ο 22χρονος πρωταθλητής, που ακόμα δεν έχει χάσει ούτε σετ, αναμένει πλέον τον αντίπαλό του στον τελικό που θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στον «θρύλο», Ράφα Ναδάλ και τον συμπατριώτη του, Πάμπλο Καρένο-Μπούστα.

Η μεγάλη αναμέτρηση για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις 83 λεπτά για να πάρει τη νίκη, η οποία ήταν 26η της φετινής σεζόν και είναι στην πρώτη θέση της λίστας μαζί με τον Ρούμπλεφ, ενώ στο χώμα μετρά 17-0.

Στο πρώτο σετ κατάφερε να φτάσει μόλις στο δεύτερο γκέιμ σε διπλό μπρέικ πόιντ, αλλά ο Ιταλός τα «έσβησε» αμφότερα οδηγώντας το παιχνίδι στη συνέχεια και στο 2-2. Σε εκείνο το σημείο ήταν η σειρά του Τσιτσιπά να επιστρέψει από εις βάρος του διπλό μπρέικ πόιντ και να κάνει το 3-2, με τον Σίνερ στη συνέχεια να ισοφαρίζει σε 3-3. Τελικά, το κρίσιμο γκέιμ ήταν το έβδομο, καθώς ο «Στεφ» έκανε το μπρέικ, φτάνοντας μέχρι και το 6-3.

Σαν «καρμπόν» άρχισε και το δεύτερο σετ, με τους δύο τενίστες να συμβαδίζουν μέχρι το 2-2, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει πιο γρήγορα στο μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2 και στη συνέχεια έκανε και το 4-2. Το… νερό είχε μπει στο αυλάκι, με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει και πάλι στο 6-3, με συνοπτικές διαδικασίες.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x