Τένις

Έξαλλη με Σαμπαλένκα η Σβιτολίνα: «Δεν ξέρω τι έκανε, δεν θα της έδινα το χέρι»

Η Αρίνα Σαμπαλένκα περίμενε για χειραψία την Ελίνα Σβιτολίνα μετά το τέλος της αναμέτρησής τους, με τη δεύτερη να είναι έξαλλη, καθώς οι Ουκρανές δεν δίνουν το χέρι σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες.

Έξαλλη ήταν μετά την ήττα της από την Αρίνα Σαμπαλένκα η Ελίνα Σβιτολίνα για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός πως οι Ουκρανές αθλήτριες δεν δίνουν το χέρι σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες, η Σαμπαλένκα την περίμενε για την καθιερωμένη χειραψία. Μάλιστα, το Νο. 192 της παγκόσμιας κατάταξης αποδοκιμάστηκε και από το κοινό του «Φιλίπ Σατριέ» για την άρνησή της να χαιρετήσει την αντίπαλό της.

«Δεν ξέρω τι περίμενε, διότι οι δηλώσεις μου ήταν ξεκάθαρες για τη χειραψία», είπε η 28χρονη Ουκρανή στη συνέντευξη τύπου. «Περίμενα τις αποδοκιμασίες. Όποιος σε μια τέτοια κατάσταση χάσει, αποδοκιμάζεται, οπότε δεν ήταν έκπληξη για μένα».

Η αρχική μου αντίδραση όταν την είδα στο φιλέ ήταν να σκεφτώ "τι κάνεις;". Γιατί η θέση μου ήταν ξεκάθαρη στη συνέντευξη τύπου. Δεν ξέρω, μπορεί να μην είναι στα social media κατά τη διάρκεια τουρνουά. Ήταν, όμως, ξεκάθαρο, είπα πολλές φορές ότι δεν θα δώσω το χέρι μου και, επίσης, έπαιξε με τη Μάρτα (Κόστγιουκ) στον πρώτο γύρο. Είναι απλό. Νομίζω πως πυροδότησε την κατάσταση»,
ήταν τα λόγια της Σβιτολίνα.

Όσο για το γεγονός πως δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στη Σαμπαλένκα που δεν έδωσε το «παρών» σε δύο συνεντεύξεις Τύπου, είπε: «Πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση. Στη Ναόμι (Οσάκα) επιβλήθηκε πρόστιμο την προηγούμενη φορά, αλλά αυτή τη φορά δεν υπάρχει πρόστιμο. Αν δεν υπήρχε πρόστιμο στην περίπτωση της Ναόμι θα ήταν διαφορετικό, αλλά πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση. Κι εγώ έχω συναντήσει δυσκολίες, δυσκολεύτηκα και με την ερώτηση για τον Νόβακ και το Κόσοβο. Δεν προσπαθώ να ξεφύγω. Έχω τη θέση μου και την εκφράζω. Δεν θα προσπαθήσω να κερδίσω τη συμπάθεια του κόσμου, προδίδοντας την πεποίθησή και θέση μου για τη χώρα μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x