Τένις

Τσιτσιπάς: 200 σερί εβδομάδες στο Top 10 του ranking

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμπληρώνει 200 εβδομάδες στο Top 10 αφού έχει εδραιωθεί εκεί από τον Μάρτιο του 2019.

Μεγάλη διάκριση και δείγμα της σταθερότητας του Στέφανου Τσιτσιπά η συμπλήρωση 200 σερί εβδομάδων στο Top 10 του παγκόσμιου ranking στο τένις. Μάλιστα ο Έλληνας τενίστας έχει καταφέρει να παραμείνει στο Top 5 τις 114 εβδομάδες γεγονός που αποτυπώνει το άλμα του νεαρού τενίστα ανάμεσα στους κορυφαίους.

Την κορυφή της σχετικής λίστας για διαδοχικές παρουσίες σε Top 10 κατέχει ο εν ενεργεία Ισπανός θρύλος Ράφαελ Ναδάλ με 912 σερί εβδομάδες. Από κάτω του ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει φτάσει τις 555 συνεχόμενες ενώ τώρα είναι ξανά πρώτος με 233 εβδομάδες και τον Στέφανο Τσιτσιπά να έρχεται δεύτερος σε συνέπεια με την εβδομάδα που συμπληρώνεται να είναι η διακοσιοστή.

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα ήταν η 50η νίκη του σε Grand Slam με 21 στην Μελβούρνη, 19 στο Παρίσι, 5 στο Wimbledon και άλλες 5 στο US Open,με τον ίδιο να ανεβάζει σχετικό tweet με περιγραφή: «Το χτίσιμο ενός ονείρου χρειάζεται υπομονή, αφοσίωση και ισχυρή δέσμευση».



Ο 24χρονος αγωνίζεται την Τετάρτη (31/5) για τον δεύτερο γύρο του Rolland Garros κόντρα στον Ρομπέρτο Καμπαγές Μπαένα, αφού πέρασε στον πρώτο γύρο από το εμπόδιο του Γίρι Βέσελι.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x