Τένις

«Λύγισε» τον Βέσελι και ξεκίνησε με το δεξί στο Roland Garros ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Βέσελι, αλλά όντας ψύχραιμος στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ, πήρε τη νίκη με 3-1 και έκανε θετικό ξεκίνημα στο Roland Garros.

Δυσκολεύτηκε κόντρα στον Βέσελι, αλλά έκανε θετικό ξεκίνημα στο Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς (3-1)!

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ, αλλά δέχθηκε μπρέικ σε ανύποπτο χρόνο στο 3ο σετ, με τον Τσέχο να κάνει το 2-1. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ του 4ου σετ, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Νο. 452 στην παγκόσμια κατάταξη.

Πλέον, ο «Στεφ» πήρε τη πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Καρμπάγιες Μπαένα-Νάβας.

Το ματς

Ο Βέσελι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε το μπρέικ μόλις στο 3ο game του πρώτου σετ. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του και στο καθοριστικό 10ο game «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου για το 5-5. Και εκεί όπου όλα έδειχναν τάι μπρέικ, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ξανά το μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ με 7-5.



Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον «Στεφ» να παίρνει δύσκολα το πρώτο game, ενώ στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός και κάνοντας το μπρέικ στο 6o game, έκανε το 4-2. Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς του και έκανε το 2-0 με 6-3.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να είναι πιο επιφυλακτικοί και ειδικά πίσω από το σερβίς τους. Με το σκορ στο 4-3, ο Τσιτσιπάς έδειξε μία αδυναμία, αλλά εν τέλει άντεξε και έκανε το 4-4. Ο Βέσελι έφτασε εύκολα στο 5-4 και παίζοντας αποφασιστικά στο 10ο game, έκανε το μπρέικ και μείωσε σε 2-1.



Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας δεν φάνηκε επηρεασμένος στην αρχή του τετάρτου σετ και μάλιστα έκανε το μπρέικ στο 3o game για το 2-1. Ωστόσο, ήταν αρκετά απρόσεκτος και δέχθηκε αμέσως «σπάσιμο» του δικού του σερβίς, με αποτέλεσμα να γίνει το 2-2. Τα επόμενα games δεν επιφύλλασαν κάποια έκπληξη, με τον Τσιτσιπά να παίρνει δύσκολα το 8ο game για το 4-4, ενώ ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και στο επόμενο, με τον Βέσελι να φτάνει στο 5-4. Έτσι, το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος και με το παιχνίδι στο 7-7, πήρε τους δύο καθοριστικός πόντους και έκανε το 9-7 και το 3-1, παίρνοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Τα σετ (3-1): 7-5, 6-3, 4-6, 7-6 (7).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x