Τένις

Τσιτσιπάς: «Δεν είχα σπίθα στο πρώτο σετ, αλλά χαίρομαι που βρήκα τρόπο να κερδίσω»

Δηλώσεις μετά τη νίκη του επί του Ζιζού Μπεργκς στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Open, έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Παρότι έχασε το πρώτο σετ από τον Ζιζού Μπεργκς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και τελικά να φτάσει στην ανατροπή, επικρατώντας με 3-1 και παίρνοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open!

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας τενίστας στάθηκε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και στις δυσκολίες που έκρυβε για εκείνον η απρόσμενη αλλαγή αντιπάλου, με τον Μπερετίνι να αποσύρεται και τον Μπεργκς να παίρνει τη θέση του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν απρόσμενη η αλλαγή αντιπάλου (σ.σ. αποσύρθηκε ο Μπερετίνι και πήρε τη θέση του ο Μπεργκς), κάτι που είναι επικίνδυνο όταν προετοιμάζεσαι για έναν αντίπαλο και βρίσκεις άλλον μπροστά σου. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες λόγω ζέστης σήμερα, δεν είχαμε σπίθα στο πρώτο σετ, αλλά χαίρομαι που βρήκα τρόπο να κερδίσω».

Για τον τρομερό πόντο που πήρα στο δεύτερο σετ, χάρη στον οποίο έκανε το break και τελικά έφτασε στην ανατροπή: «Ηθελα να τον πιέσω και δεν ήθελα να παρατήσω τον πόντο. Η αλήθεια είναι πως ο βολέ του είχε αρκετά φάλτσα και με έκανε να πιστέψω κι εγώ ότι δεν προλαβαίνω να πάρω τον πόντο. Δεν ξέρω πως τον πήρα. Τελικά τα κατάφερα και γύρισε το ματς».



Για την αλλαγή στη στάση του σώματός του στο σερβίς: «Ήταν ζήτημα τακτικής. Το έχω δει σε Σίνερ και Ζβέρεφ και είπα να το δοκιμάσω. Στο πρώτο σετ βέβαια δεν δούλεψε, πρέπει να ήταν το χειρότερο σετ σε ποσοστό σερβίς στην καριέρα μου. Μετά βρήκα την ισορροπία».

Για την επιστροφή του στη Rod Laver Arena: «Είναι ένα σπουδαίο γήπεδο, ένα από τα εντυπωσιακότερα που έχω παίξει σε όλη την καριέρα μου. Υπάρχει μια ωραία ισορροπία με το να είναι στην πόλη και να έχουμε ζεστό κοινό, ανθρώπους που αγαπούν το τένις. Το αυστραλιανό καλοκαίρι δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο κομμάτι της σεζόν, μου αρέσει πολύ να είμαι εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x