Τένις

Επιβίωσε σε απίθανη ματσάρα ο Τσιτσιπάς και προχωράει στο Roland Garros!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθάρισε με 3-1 σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ, σε ένα συναρπαστικό ματς 4 ωρών και τσέκαρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Βγήκε ζωντανός από έναν ακόμα μαραθώνιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Ο 23χρονος επιβλήθηκε 6-3,7-6(8),6-7(3),7-6(7) του Ζντέντεκ Κόλαρ (Νο134) σε μια απίθανη ματσάρα διάρκειας 4 ωρών και 9 λεπτών, με τα τρία σετ να κρίνονται στο τάι μπρέικ.

Μετά το θρίλερ του πρώτου γύρου με τον Λορέντσο Μουζέτι, ο σπουδαίος τενίστας έδωσε μια ακόμα μαραθώνια μάχη και συμπλήρωσε 7 ώρες και 45 λεπτά παιχνιδιού στα δύο πρώτα ματς του στο Παρίσι.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μάικλ Ίμερ (Νο95) , ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ (3-6, 6-3, 2-6, 3-6) του Ντάνιελ Έβανς



Το πρώτο σετ δεν προμήνυε σε τίποτα τι θα ακολουθούσε. Ο έσβησε δύο break points του Κόλαρ στο τρίτο game και έκανε το 2-1. Με εξαιρετική αντεπίθεση έκανε break, για το 3-1 και προηγήθηκε 4-1 με συνοπτικές διαδικασίες . Ο Τσέχος δεν βρήκε απάντηση στο break, με τον Τσιτσιπά να φτάνει άνετα στο 1-0 σετ με 6-3, σε 34 λεπτά.



Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς στριμώχτηκε για τα καλά. Ο Κόλαρ κράτησε το σερβίς του και έκανε το break για το 3-1, ενώ προηγήθηκε με 4-1. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με break στο 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4, όμως στη συνέχεια ζορίστηκε ιδιαίτερα. Στο δωδέκατο γκέιμ ο Τσέχος είχε τρία set balls, όμως ο Έλληνας τενίστας τα έσβησε και έστειλε το ματς στο tie break. Εκεί, οι δύο παίκτες έκαναν από δύο mini breaks, με τον Τσιτσιπά να φτάνει πρώτος σε set point. Ο Κόλερ το έσβησε και είχε τη δική του ευκαιρία να πάρει το ματς, όμως ο Στέφανος τον σταμάτησε και μετά από ένα ακόμα χαμένο break point έσπασε το σερβίς του Κόλερ για το 10-8 και έκανε το 2-0 σετ με 7-6(8).

Ο Κόλερ συνέχισε να πιέζει τον Τσιτσιπά και στο τρίτο σετ, όμως ο Έλληνας ήταν αυτός που έφτασε πρώτος σε break point στο τέταρτο game. Ο Κόλερ έκανε, τελικό το 2-2, με τους δύο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν ξανά στο tie break. Αυτή τη φορά, η έλλειψη συγκέντρωσης κόστισε ακριβά στον Έλληνα τενίστα. Ο Τσέχος ξεκίνησε με mini break kai προηγήθηκε 2-0. Ο Τσιτσιπά «έσβησε» το mini break, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και ο Κόλερ έκανε το 4-1. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-2, με τον Κόλερ να κάνει νέο break για το 6-2 και να τελειώνει το σετ με 7-3.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε στο Suzanne Lenglen, με τους δύο παίκτες να προσφέρουν θέαμα. Στο πρώτο game του τέταρτου σετ ο Τσιτσιπάς μέτρησε τρία break points, όμως ο Κόλαρ άντεξε και έκανε το 1-0. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με love game και απείλησε ξανά με break στο τρίτο game, όμως ο Τσέχος κράτησε το σερβίς του. Αντίστοιχα και ο Τσιτσιπάς, δυσκολεύτηκε, όμως έκανε το 2-2. Στη συνέχεια, πάτησε γκάζι για το break, όμως ο Κόλερ είχε απάντηση και έφερε το ματς ξανά στα ίσα (3-3). Νέα χαμένη ευκαιρία για το break μέτρησε ο Τσιτσιπάς στο 4-3, με τους δύο παίκτες να φτάνουν χωρίς αντιστάσεις στο 5-5. Ξανά break point πήγε χαμένο για τον Τσιτσιπά, με το ματς να οδηγείται στο tie break, όπου έγινε... χαμός.
Ο Κόλαρ προηγήθηκε 2-0 και 6-2, έχοντας τέσσερις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Ο Τσιτσιπάς σεληνιάστηκε, έσβησε το προβάδισμα του Κόλαρ και πήρε προβάδισμα με πέντε σερί πόντους (7-6). Ο Κόλαρ αντέδρασε και ισοφάρισε με mini break, όμως ο Έλληνας τενίστας πήρε τα δύο επόμενα games και τελείωσε το παιχνίδι.



Δείτε εδώ τη live μετάδοση της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x