Τένις

Με αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτό του κόντρα στον Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα τον Μεντβέντεφ (22:00), στον δεύτερο αγώνα του στο ATP Finals και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τον Ντανίλ Μεντβέντεφ αντιμετωπίζει σήμερα στις 22:00 (CosmoteSport6, sportfm.gr) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στη δεύτερη του αναμέτρηση στο ATP Finals, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται πρόωρος τελικός και για τους δύο -και ειδικά για τον Έλληνα πρωταθλητή- καθώς ο ηττημένος ουσιαστικά αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης προέρχεται από την ήττα κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ, ενώ ο Ρώσος, παρότι δεν κατάφερε να νικήσει τον συμπατριώτη του, Αντρέι Ρούμπλεφ, στην πρεμιέρα, έχασε με 2-1 σετ και βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, καθώς κάθε σετ (ακόμη και game) είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Οι δύο μονομάχοι έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές έως τώρα, με τον Μεντβέντεφ να είναι κυρίαρχος, έχοντας επικρατήσει στις επτά από αυτές. Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να επαναλάβει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Ρώσο σε κλειστή-σκληρή επιφάνεια, όπως είχε κάνει και στη διοργάνωση του 2019, την οποία μάλιστα είχε κατακτήσει!

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας θα πρέπει να μπει στην αναμέτρηση με αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτό του, με σκοπό να πάρει μια καθοριστική νίκη, αφενός για να μπει και πάλι στο «παιχνίδι» του τίτλου, για δεύτερη φορά στον καριέρα του, αφετέρου θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση για την ψυχολογία του.

Το ιδανικό σενάριο για τον ίδιο θα ήταν να επικρατήσει 2-0 στα σετ, προκειμένου να ρεφάρει την ήττα του από τον «Νόλε» και να βρεθεί σε ακόμη πιο πλεονεκτική θέση. Σε κάθε περίπτωση, ο Μεντβέντεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, εξαιρετικός στο σερβίς του αλλά και στο forehand (χτύπημα με το «καλό» χέρι), με τη σημερινή «μάχη» να αναμένεται άκρως συναρπαστική!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x