Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Madrid Open υπέστη το απόγευμα της Τρίτης (28/04) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος, μετά από μια εντυπωσιακή μάχη διάρκειας 3 ωρών, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-7) από τον Κάσπερ Ρουντ.
Θυμίζοντας τον… παλιό καλό του εαυτό, ο 27χρονος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε μια σοβαρή και ανταγωνιστική εμφάνιση, ελέγχοντας σε αρκετά σημεία τον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, στο φινάλε δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε για να «κλειδώσει» το παιχνίδι, χάνοντας στο τάι μπρέικ παρ’ ότι είχε προηγηθεί με 3-1. Νωρίτερα, στο τρίτο σετ και στο υπέρ του 5-4, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει δύο ματς πόιντ.
Μετά από καιρό, ο Στέφανος κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια παίκτη που βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, αφήνοντας υποσχέσεις για την αγωνιστική του «αναγέννηση» ενόψει της συνέχειας της σεζόν.
Παρά το γεγονός πως ο Στέφανος δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά στα σέρβις γκέιμς του Νορβηγού, παίρνοντας μόλις τρεις πόντους σε σύνολο έξι γκέιμς του αντιπάλου του (!), εντούτοις κατάφερε, με ψυχραιμία και ωριμότητα και με «σύμμαχο» το σταθερό και δυνατό του σερβίς, να μην χάσει κανένα δικό του γκέιμ και να στείλει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.
Εκεί, κατάφερε να «σπάσει» δύο φορές το σερβίς του 27χρονου Νο.15 του κόσμου και να κάνει το 1-0 με 7-4!
Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο σετ, εκεί όπου κανείς εκ των δύο μονομάχων δεν μπόρεσε να σπάσει στο σερβίς του αντιπάλου, πηγαίνοντας χέρι-χέρι μέχρι το 6-6! Μόλις μία φορά βρέθηκαν αμφότεροι κοντά στο break, ωστόσο, και οι δύο... έσβησαν τον πόντο και διατήρησαν το σερβίς τους. Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού, εκείνος που ξεχώρισε στο τάι μπρέικ ήταν ο Ρουντ, με τον Νορβηγό να κυριαρχεί στο κορτ και με σκορ 7-2 να στέλνει το παιχνίδι σε τρίτο σετ.
Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο σετ, εκεί όπου κανείς από τους δύο μονομάχους δεν μπόρεσε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου, πηγαίνοντας χέρι-χέρι μέχρι το 6-6! Μόλις μία φορά βρέθηκαν αμφότεροι κοντά στο break, όμως και οι δύο… έσβησαν τον πόντο και διατήρησαν το σερβίς τους. Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού, εκείνος που ξεχώρισε στο τάι μπρέικ ήταν ο Ρουντ, με τον Νορβηγό να κυριαρχεί στο κορτ και με σκορ 7-2 να στέλνει το παιχνίδι σε τρίτο σετ.
Εκεί, Στέφανος και Κάσπερ κράτησαν τα σερβίς τους για το αρχικό 2-2, με τον Έλληνα τενίστα να σβήνει δύο break point στο τέταρτο γκέιμ. Στη συνέχεια ήταν η δική του σειρά να απειλήσει τον αντίπαλο, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία και κάνοντας το πρώτο μπρέικ του αγώνα μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά! Μάλιστα, στο επόμενο γκέιμ χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 και να σβήσει συνολικά έξι break point του Ρουντ (!), δείχνοντας τρομερή ψυχραιμία για το 4-2.
Από εκεί και πέρα, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους για το 5-4, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για τη νίκη. Ωστόσο, μετά από μεγάλη μάχη στο δέκατο γκέιμ, ο Ρουντ έκανε το μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5, με τον Στέφανο να χάνει μια μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς.
Ο Νορβηγός κράτησε το σερβίς του με love game για το 6-5, μεταφέροντας όλη την πίεση στην πλευρά του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά έβγαλε χαρακτήρα και ισοφάρισε σε 6-6, στέλνοντας και το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 3-1, όμως δύο αβίαστα λάθη και δύο εντυπωσιακά χτυπήματα του Ρουντ επέτρεψαν στον Νορβηγό να τρέξει ένα σερί 6-0 και να κατακτήσει το σετ και τη νίκη με 7-3.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






