Τένις

Πόσο κρίμα, ρε Στέφανε: Συγκλονιστική εμφάνιση, αλλά ήττα στο τάι μπρέικ από τον Τζόκοβιτς!

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στον τεράστιο Τζόκοβιτς, έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά, δυστυχώς, υπέκυψε στο τάι μπρέικ (2-1 σετ) και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Παρισιού.

Πάλεψε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του από τα μέσα του δευτέρου σετ, έπαιξε φοβερό τένις, βγάζοντας κάποια καταπληκτικά χτυπήματα, ωστόσο ο Σέρβος αρνήθηκε... να χάσει και πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ με 2-1 σετ, η οποία τον στέλνει στον τελικό του Paris Masters.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τρία συνεχόμενα love game, με τον Σέρβο να προηγείται αρχικά με 2-1 αρχικά και στη συνέχεια με 3-2. Ο Νόλε ευτύχησε να «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσιπά και έφτασε στο 4-2. Το 5-2 ήρθε πολύ εύκολα και με δεύτερο συνεχόμενο break, το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το 1-0 σετ.



Στο δεύτερο σετ, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά για τον Έλληνα άσο. Οι δύο μονομάχοι υπερασπίστηκαν σχετικά εύκολα το σερβίς του, με το σκορ, έπειτα από τα τέσσερα πρώτα games, να είναι στο 2-2. Σε εκείνο το σημείο, ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές, έβγαλε κάποια φανταστικά χτυπήματα και έκανε το break και το 3-2. Το 4-2 ήρθε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με το οποίο το Νο.5 διατήρησε το προβάδισμα του. Στο ένατο game του σετ, έκανε και δεύτερο break, φτάνοντας στο 1-1.



Το 3ο σετ αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα της φετινής σεζόν, με φανταστικό τένις και από τους δύο! Στο τρίτο game του σετ, και με το σκορ στο 1-1, ο Σέρβος έφτασε πολύ κοντά στο break, ωστόσο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε το καθαρό μυαλό και έκανε την ανατροπή, για το 2-1. Στη συνέχεια, ο σέρβερ ήταν και ο νικητής των games. Στο ένατο game και στο 4-4, ο Τζόκοβιτς παραλίγο να την ξανακάνει στον σημερινό του αντίπαλο, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, για το 5-4. Το τάι μπρέικ διαφαινόταν αρκετή ώρα στον ορίζοντα, το οποίο έγινε πράξη, αφού οι δύο μονoμάxοι έφτασαν το 6-6!



Εκεί, ο Τσιτσιπάς έκανε το mini break για το 4-3, ωστόσο ο Σέρβος το πήρε αμέσως πίσω και με φανταστική αντεπίθεση έφτασε στο 7-4. Ο Έλληνας τενίστας ήταν πολύ κοντά στο να φτάσει σε μια τεράστια πρόκριση, με τον Τζόκοβιτς να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα, στα σημεία που έδειχνε εξουθενωμένος, και να είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε στον αυριανό τελικό του Paris Masters.





Επιμέλεια: Δημήτρης Κάππας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x