Τένις

Λύγισε τον Τζόκοβιτς ο τρομερός Αλκαράθ μετά από επική μάχη 3,5 ωρών!

Ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ υπέταξε τον Νόβαν Τσόκοβιτς σε ένα τρομερό ματς που διήρκησε παραπάνω από 3,5 ώρες και προκρίθηκε στον τελικό της Μαδρίτης!

Έκανε τη μία έκπληξη μετά την άλλη και έφτασε στον τελικό της Μαδρίτης ο τρομερός Κάρλος Αλκαράθ!

Ο 19χρονος Ισπανός επιβλήθηκε με 7-6(5), 5-7, 6(5)-7 του Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια επική τιτανομαχία διάρκειας 3 ωρών και 38 λεπτών.

Η σπουδαία νίκη του νεαρού τενίστα ήρθε 24 ώρες μετά από μια ακόμα μεγάλη επικράτηση: Αυτή επί του Νάφα Ναδάλ, που του έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Πλέον, ο Ισπανός περιμένει τον αντίπαλό του για τον τελικό, που θα προκύψει από τη μάχη ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το ματς αυτό είναι προγραμματισμένο για σήμερα (7/5) και αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 23:00.

Αλκαράθ και Τζόκοβιτς έδωσαν τιτάνια μάχη μέχρι τον τελευταίο πόντο, με τον Ισπανό να κάνει τη διαφορά στις λεπτομέρειες και, μάλιστα, με ανατροπή.

Στο πρώτο σετ, ο Αλκαράθ μπήκε... φουριόζος και έκανε το μπρέικ με το καλημέρα, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε στο όγδοο γκέιμ και πήρε τα ηνία με 5-4. Το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Σέρβος προηγήθηκε άνετα με 6-2. Ο Ισπανός έκανε τρομερή επιστροφή και μείωσε σε 6-5, όμως ο Νόλε «καθάρισε» το σετ (7-5).



Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο. Οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους με σχετική άνεση ως το 5-5. Ο Τζόκοβιτς είχε τρομερή ευκαιρία για το μπρέικ στη συνέχεια, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε. Στον αντίποδα, ο Ισπανός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το σετ και το κατάφερε, με εντυπωσιακό μπρέικ για το 1-1 σετ με 7-5.





Η μάχη πήρε φωτιά στο τρίτο σετ. Ο Τζόκοβιτς κράτησε με δυσκολία το σερβίς του σε δύο γκέιμς και... στρίμωξε τον Αλκαράθ σε ένα. Στο δέκατο γκέιμ ο Ισπανός είχε ματς πόιντ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο και οι δύο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους ξανά στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο 19χρονος έδειξε περισσότερο συγκέντρωση και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με 7-5.






Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x