Τένις

Τζόκοβιτς: «Σοκαριστικά κακή η εμφάνισή μου-Μπράβο στον Σίνερ»

Σκληρή αυτοκριτική από τον Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την ήττα από τον Γιανίκ Σίνερ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open.

Έκπληκτος με την κακή του απόδοση στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open δήλωσε και ο ίδιος ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως δήλωσε μετά την ήττα από τον Γιανίκ Σίνερ.

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Σίνερ για ένα εκπληκτικό ματς, ένα εκπληκτικό τουρνουά ως τώρα», ανέφερε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. «Είναι άξια στον τελικό, ήταν πολύ καλύτερος από εμένα. Κοιτάξτε, σοκαρίστηκα με το επίπεδό μου, με την κακή έννοια. Στα πρώτα δύο σετ δεν έκανα πολλά πράγματα σωστά. Μάλλον είναι ένα από τα χειρότερα ματς μου σε Grand Slam. Tουλάχιστον από όσο θυμάμαι. Δεν είναι ωραίο το αίσθημα να παίζεις έτσι. Μπράβο του, όμως, που έκανε τα πάντα καλύτερα από εμένα, από κάθε άποψη του παιχνιδιού. Πάλεψα, κατάφερα να ανεβάσω λίγο το επίπεδό μου στο τρίτο, έσωσα ματς πόιντ, έπαιξα ένα καλό τάι μπρέικ. Αλλά στο τέταρτο ήταν πολύ άσχημο που έχασα το γκέιμ στο 1-2 από 40-0, κόντρα στον αέρα κάπως. Συνολικά το τένις μου δεν ήταν πολύ καλό. Σε αυτές τις στιγμές ψάχνεις να βρεις ηρεμία και παράλληλα να ανεβάσεις τον εαυτό σου και το παιχνίδι σου. Προσπάθησα και ο κόσμος ήταν φοβερός, δίκαιος και για τους δύο παίκτες. Αυτό είναι όλο, συγχαρητήρια στον Γιάνικ».

Όπως παραδέχτηκε, οι εμφανίσεις του στη Μελβούρνη δεν ήταν και οι καλύτερες. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έπαιξα κοντά στο καλύτερό μου τένις σε όλο το τουρνουά. Το ματς κόντρα στον Μαναρινό ήταν πολύ καλό, αλλά τα υπόλοιπα ήταν κάτω του μετρίου, συγκριτικά με το πώς παίζω συνήθως στην Αυστραλία. Κατά κάποιο τρόπο με εξέπληξε, δεν περίμενα να είναι τόσο άσχημα τα πράγματα στα δύο πρώτα σετ. Από την άλλη, δεν ένιωθα ο εαυτός μου στο court σε όλο το τουρνουά. Μπορεί να πει κανείς ότι τα ημιτελικά είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά περιμένω το καλύτερο από εμένα, δεν ήταν γραφτό να γίνει σήμερα», σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς αν η ηλικία του άρχισε να τον επηρεάζει απάντησε: «Να δούμε! Δεν ξέρω. Έχω υψηλές προσδοκίες για τα άλλα σλαμ, τους Ολυμπιακούς, τα τουρνουά στα οποία θα παίξω. Είναι μόνο η αρχή της σεζόν. Δεν είναι ένα αίσθημα στο οποίο έχω συνηθίσει. Ήταν πολύ όμορφο για εμένα να ξεκινάω σχεδόν όλες τις σεζόν με ένα Grand Slam, που δεν είχα χάσει ποτέ σε ημιτελικά ή τελικό του Australian Open. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικό, αλλά για να δούμε τι είναι. Δεν έπαιξα στο επίπεδο που περιμένω από τον εαυτό μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η αρχή του τέλους, όπως κάποιοι άνθρωποι λένε. Ας δούμε τι θα γίνει στο υπόλοιπο της σεζόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x