Γενικά

Τόλιου, Τέρπου, Παπαδημητρίου, Τσεκούρα δήλωσαν συμμετοχή στο WTT Feeder της Βουλγαρίας

Τη Βουλγαρία κι ένα ακόμα δυνατό τουρνουά της ITTF επέλεξαν αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας γυναικών, ώστε να κάνουν και πρόβα τζενεράλε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού της Σουηδίας.

Στις εξαιρετικές συνθήκες των εγκαταστάσεων στο Παναγκιούριστε και την «Arena Asarel», οι Βούλγαροι διοργανώνουν το World Table Tennis Feeder του 2023, 29 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου 2023. Από ελληνικής πλευράς, δήλωσαν συμμετοχή η Κατερίνα Τόλιου, η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κι η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα.

Οι τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές πάνε για γερό αγωνιστικό τεστ λίγες ημέρες μετά από την έναρξη της προετοιμασίας τους στο ΣΕΦ, ενώ το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Μάλμε (για το οποίο φυσικά δεν έχουν βγει ακόμα οι συνθέσεις των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων) διεξάγεται 10-17 Σεπτεμβρίου 2023.

Στον ιστότοπο της WTT υπάρχουν οι λίστες συμμετοχής των αθλητών και των αθλητριών για το Feeder Panagyurishte με τις θέσεις που κατέχουν στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη. Η Τόλιου, η σταθερά πρώτη Ελληνίδα, βρίσκεται στο νούμερο 218 του κόσμου κι απέκτησε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών.

Οι υπόλοιπες αθλήτριές μας πρόκειται να περάσουν από το ταμπλό των προκριματικών. Η Τέρπου είναι νούμερο 419 και ξανά η δεύτερη Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών ύστερα από τη συμμετοχή της στο WTT Feeder της Τσεχίας. Η Παπαδημητρίου που βρίσκεται στο Νο 490 κι η Τσεκούρα είναι αβαθμολόγητη εδώ και κάποιους μήνες. Στο τουρνουά της Βουλγαρίας είχε δηλώσει αρχικά συμμετοχή κι η Κωνσταντίνα Παρίδη, αλλά την ακύρωσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x