Γενικά

Το «Κύπελλο Ακρόπολης» μετονομάζεται σε «Κωνσταντίνος Θωμαΐδης»

«Κύπελλο Ακρόπολης» τέλος, αφού με απόφαση του ΔΣ της ΕΛΟΤ η διοργάνωση θα φέρει στο εξής ο όνομα του αείμνηστου προέδρου της Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Κωνσταντίνου Θωμαΐδη.

Η «αυλαία» του πρώτου Πανελλήνιου Κυπέλλου ταεκβοντό «Κωνσταντίνος Θωμαΐδης» στο ΣΕΦ θα «ανοίξει» την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5/12. Αφορά δε τις κατηγορίες ανδρών/γυναικών, εφήβων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων.

Ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 27 Μαΐου 2021 σε ηλικία 87 ετών, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία της ΕΛΟΤ και στην ένταξη του Ολυμπιακού ταεκβοντό στο χάρτη των εθνικών ομοσπονδιών, με την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ τον Νοέμβριο του 1987.

Διετέλεσε επί μακρόν πρόεδρος, αλλά και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού ταεκβοντό.

Στις πρώτες αρχαιρεσίες μετά την αποχώρηση του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ (16/12/87) ανέλαβε γενικός γραμματέας (πρόεδρος ο Ανδρέας Χατζηανδρέου), θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 11 Μαΐου 1991.

Τον Δεκέμβριο του 1990, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απομάκρυνση των Τουρκοκύπριων από τις διεθνείς διοργανώσεις και την παρουσία της Ελλάδας σε αυτές. Από τον Μάρτιο του 1992 βρέθηκε και πάλι στη θέση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, ενώ από τον Φεβρουάριο του 1995 έως και τα τέλη Απριλίου 1996 ανέλαβε την προεδρία της ΕΛΟΤ, πριν του δοθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x