Γενικά

Το ΟΑΚΑ υποδέχεται το Par-Olympia

Μία πολύ σημαντική δράση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ξεκινά την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ ξεκινά το πρόγραμμα Par-Olympia, ένα πρωτοποριακό project της ΕΠΕ που εγκρίθηκε και στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+Sport.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο συμπεριληπτικό πρόγραμμα με κοινή συμμετοχή νέων 13 αθλητικών οργανισμών από 12 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Πορτογαλία και Σερβία).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 150 νέοι και νέες με και χωρίς αναπηρία θα έρθουν από κοινού σε επαφή με 12 Παραολυμπιακά αθλήματα, σε ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον, χωρίς αμιγώς αγωνιστικό χαρακτήρα και με έμφαση στο σεβασμό, στη διαφορετικότητα και τη θετική αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Οι νέοι και οι νέες θα συμμετέχουν παράλληλα και σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Στις 3 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ ελεύθερης εισόδου για το κοινό κι η τελετή λήξης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα Par-Olympia θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ως ιδανική τοποθεσία έμπνευσης και μεταλαμπάδευσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αξιών στους συμμετέχοντες. Η ιστορική αξία του ΟΑΚΑ σαν χώρος φιλοξενίας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, αλλά κι ο μεγάλος και πολυμορφικός χαρακτήρας αθλητικών κι άλλων χώρων που διαθέτει το καθιστά τον καταλληλότερο χώρο για τη διεξαγωγή του προγράμματος Par-Olympia.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x