Με νίκη η οποία συνοδεύτηκε και από μια καλή εμφάνιση, ο Παναθηναικός επικράτησε με 3-0 σετ (25-12, 25-18, 25-19) της Ραπίντ Βουκουρεστίου στην Ιταλία, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Οι «πράσινοι» έδειξαν θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους τόσο σε υποδοχή, όσο σε μπλοκ και επίθεση, με τους Λίμπερμαν Αγκάμεζ και Στάθη Ντονά να ξεχωρίζουν. Μετά το τέλος του τρίτου σετ, ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Αλέκος Λεώνης ζήτησε να παιχτεί ένα ακόμα στο οποίο έβαλε μέσα όλους τους αναπληρωματικούς.
Ο Έλληνας προπονητής μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι μας και για αυτό το λόγο μπορώ να πω ότι παίξαμε καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε προβλήματα για να λύσουμε. Το θετικό είναι ότι από αυτό το πρώτο παιχνίδι φάνηκε κάποια αλλαγή και αυτή είναι στο μπλοκ και την άμυνα, στα οποία πέρυσι υστερούσε ο Παναθηναϊκός και αυτό δεν έχει να κάνει με φίρμες αλλά με νοοτροπία», ενώ σε ερώτηση για τον Τομ Χοφ, απάντησε: «Είμαστε σε συνομιλίες. Αυτό είναι αποκλειστικά θέμα της διοίκησης. Εγώ το μόνο που ζήτησα είναι να βρίσκεται στα φιλικά στην Ιταλία περίπου στα μέσα. Έχουμε δώσει τη λίστα στη διοίκηση και αυτή μας έχει υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα. Εξάλλου ο ρόλος του κεντρικού είναι επικουρικός».
Απ’ τη μεριά του ο Ρένο Ερπ επισήμανε: «Δεν είχα καθόλου τρακ. Αυτό ήταν το πρώτο μας παιχνίδι. Το επίπεδο της άλλης ομάδας δεν ήταν πολύ υψηλό. Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και πως εμείς τα πήγαμε καλά για πρώτο παιχνίδι. Φτιάχνουμε πλέον το σωστό πνεύμα προκειμένου στην πορεία να φανεί αυτό μέσα στο γήπεδο».
* Στο γήπεδο παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Αλέξανδρος Έλληνας μαζί με τους δυο αντιπροέδρους Βασίλη Πιστιόλη και Κωνσταντίνο Παναγούλια.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λεώνης): Έρπ 7, Αγκάμεζ 18, Ψάρρας 4, Ανδρεάδης 4, Πανταλέων 11, Λάππας 10, Στεφάνου (λ) 88%, Αντράε 3, Ντονάς, Κυριαζής, Χατζηαντωνίου
Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






