Βόλεϊ

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Παίρνει δύο σετ και γράφει ξανά ιστορία στο κατάμεστο ΣΕΦ

Τα δύο σετ που θα του εξασφαλίσουν το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του αναζητά απόψε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ για τον δεύτερο τελικό του Challenge Cup κόντρα στη Μακάμπι.

Βραδιά φιέστας στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε (20:00, Cosmote Sport 8, bwinΣΠΟΡ FM 94,6) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς του 3-0 στο Ισραήλ και χρειάζονται μόλις δύο σετ για να κατακτήσουν το τρίτο ευρωπαίκό τρόπαιο στην ιστορία τους!

Η ομάδα του Πειραιά, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας διαδοχικές νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη θέλει να πανηγυρίσει με τον κόσμο του την επιστροφή του στην κορυφή μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι κατάμεστο από φίλους του Ολυμπιακού, με την ομάδα να έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες προπονήσεις χωρίς προβλήματα στο κλειστό του Νέου Φαλήρου.

Το σύνολο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, έφτασε ως εδώ, αποκλείοντας κατά σειρά την Κομάρνο, την Μπουργκάς, τη Στεάουα Βουκουρεστίου και τον Παναθηναϊκό με μια μυθική ανατροπή.

Στους προηγούμενους δύο τελικούς που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, αντιμετώπισε τη γερμανική Μπάγερ Βούπερταλ για το CEV Cup το 1996 και την ολλανδική Ορτέκ το 2005 για το Top Teams Cup. Μεταξύ άλλων οι χαμένοι τελικοί των «ερυθρολεύκων» ήταν εκείνοι από την ιταλική Ραβένα το 1992 και το 2018, την ιταλική Κούνεο το 1997 και το 1998 και τη Ματσεράτα το 2002.

Για τη μεγάλη βραδιά μίλησαν στο επίσημο σαίτ του συλλόγου ο Δημήτρης Τζιάβρας και Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Ο Έλληνας λίμπερο ανέφερε: «Φτάνουμε σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Η προσμονή που έχουμε όλοι για αυτόν τον αγώνα είναι τεράστια. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή και δύσκολη προσπάθεια από την αρχή της φετινής σεζόν. Η ομάδα έχει παίξει πάρα πολλά ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, μέσα από τα οποία αποκτήσαμε συνοχή και σταθερότητα στην απόδοσή μας, αλλά δείξαμε και χαρακτήρα. Δείξαμε τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα μέχρι στιγμής στα μεγάλα παιχνίδια. Την Τετάρτη, θα ζήσουμε, όπως όλα δείχνουν, κάτι πρωτόγνωρο για εμάς στο ΣΕΦ, λόγω του μεγάλου γηπέδου. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έδειξε τη δίψα του για αυτό το τρόπαιο και την αγάπη του για την ομάδα, εξαντλώντας όλα τα εισιτήρια άμεσα. Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να ολοκληρώσουμε με επιτυχία όλη αυτή τη φετινή προσπάθεια στο Challenge Cup. Δουλεύουμε, πλέον, στις προπονήσεις, γνωρίζοντας τον αντίπαλο καλύτερο και πιο στοχευμένα. Έχουμε το κατάλληλο διάστημα να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μεγάλες στιγμές την Τετάρτη, μαζί με τον κόσμο μας και να γράψουμε ιστορία»

Με τη σειρά του ο διεθνής ακραίος υπογράμμισε: «Είμαστε δύο μέρες πριν από τον τελικό. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι, έχουμε φτάσει πολύ κοντά και θέλουμε να πιάσουμε έναν μεγάλο στόχο, τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν. Έχουμε ανυπομονησία, είναι λογικό. Προετοιμαζόμαστε τις τελευταίες ώρες όσο καλύτερα μπορούμε και αναλύουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για τη Μακάμπι. Είμαστε χαρούμενοι. Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας, αυτό μας δίνει δύναμη για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται. Ελπίζω, να είμαστε ικανοί, να έχουμε και τύχη, γιατί πάντα χρειάζεται τύχη και να πανηγυρίσουμε, μαζί με τους φιλάθλους μας, έναν μεγάλο τίτλο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, που διεκδικούμε τον τίτλο σε ένα γήπεδο, στο οποίο το βόλεϊ του Ολυμπιακού έχει γράψει ιστορία. Στο γήπεδο, που η ομάδα έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο ευρωπαϊκά τρόπαια»


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x