Βόλεϊ

Χειρουργήθηκε και είναι σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού-Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο πόδι υποβλήθηκε ο αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε στα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη». Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια του προημιτελικού του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ Ανδρών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον μηρό στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, με τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη «μάχη» για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς διακομίστηκε με ακατάσχετη αιμορραγία.

Ωστόσο, τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα και η κατάστασή του θα παρακολουθείται, καθώς έχασε αρκετό αίμα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου
«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.


Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x