Βόλεϊ

Απίθανη ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και «πράσινο» πλεονέκτημα!

Έβαψε «πράσινο» το πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός! Το «τριφύλλι» σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στο Μετς με απίθανη ανατροπή στο τέταρτο σετ και ανέβηκε στην κορυφή!

Αδιανόητη ντερμπάρα στο Μετς και «πράσινο» πλεονέκτημα έδρας! Σε ένα ματς εφάμιλλο της δυναμικής και της ιστορίας των δυο ομάδων, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 σετ του Ολυμπιακού για την 17η αγωνιστική και μια «στροφή» πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Volley League αγκάλιασε την πρωτιά!

Εξωπραγματική εξέλιξη στο τέταρτο σετ με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ματς και τον Ερνάντες να γυρίζει το «κουμπί» ανατρέποντας το εις βάρος 13-19 των γηπεδούχων με δικούς του πόντους!

Ματς για γερά νεύρα στο κλειστό του Μετς με την ομάδα του Ντάνιελ Καστελάνι να ισοφαρίζει σε 1-1 τα σετ και εκείνη του Ανδρεόπουλου να βγάζει χαρακτήρα σε στιγμές που οι Πειραιώτες έδειχναν πως παίρνουν τα ηνία! Πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 23 ο Φερνάντο Ερνάντες, ο Στερν για τον Ολυμπιακό διακρίθηκε με 16 πόντους.

Δεύτερη ήττα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, συνέχισε το εντυπωσιακό αήττητο σερί των καθαρών νικών του ο Παναθηναϊκός!

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με το εξαιρετικό σερβίς δυσκόλεψε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην υποδοχή με αποτέλεσμα να προηγηθεί 5-0 αναγκάζοντας τον Ντάνιελ Καστελάνι να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απαντήσεις μειώνοντας στους δύο, ωστόσο τα λάθη τους και το εντυπωσιακό παιχνίδι του Παναθηναϊκού πάνω από το φιλέ, του έδωσε εκ νέου προβάδισμα πέντε πόντων στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ντάνιελ Καστελάνι, έπαιξε έξυπνα και «σημάδεψε» την υποδοχή του Ερνάντες μειώνοντας προσωρινά στους δυο.

Ωστόσο οι «πράσινοι» πάτησαν το γκάζι και με τους εντυπωσιακούς Ερνάντες και Πρωτοψάλτη, αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά του Θεόδωρου Βουλκίδη που είχε δυο άσσους στο πρώτο σετ, έκαναν το 1-0 στα σετ με 25-19.




Συγκλονιστική η διακύμανση του δεύτερου σετ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ξανά γρήγορο προβάδισμα τριών πόντων, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα μικρό σερί φέρνοντας το ματς στα ίσα και παίρνοντας μάλιστα και το πρώτο του προβάδισμα χάρη στον Στερν για το (5-6). Ο Παναθηναϊκός είχε την ευτυχία να δει τον Ερνάντες να ανεβάζει τα ποσοστά του, όμως τα λάθη στην υποδοχή και δυο εξαιρετικές επιθέσεις με Ιντάλγκο και Στερν έφεραν τον Ολυμπιακό στο +2 (12-14) και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει με τον έβδομο του άσσο στο ματς για το 14-14 με τον Πρωτοψάλτη. Στο σημείο εκείνο, ένας άσσος του Στερν, αλλά και δυο άρτια οργανωμένες «ερυθρόλευκες» επιθέσεις, έφεραν για πρώτη φορά τον πρωταθλητή Ελλάδας στο +3 (17-20) αναγκάζοντας τον Ανδρεόπουλο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ αουτ.

Με την επιστροφή στο τάραφλεξ ο Παναθηναϊκός με τον Βουλκίδη και τον Ερνάντες να σκοράρουν, αλλά και ένα λάθος του Ιντάλγκο ισοφάρισε εκ νέου (20-20). Η ομάδα του Καστελάνι δεν πτοήθηκε από την «πράσινη» αντεπίθεση η οποία έφερε το ματς στο 23-23 με τρομερό μονό μπλοκ του Κόβαρ στον Κουμεντάκη, για το 23-23. Το λάθος σερβίς όμως του Πρωτοψάλτη, αλλά και η κακή εκτίμηση του Ράνγκελ έφεραν την ισοφάριση του Ολυμπιακού με 23-25.




Γεμάτο συγκινήσεις και το τρίτο σετ στο Μετς με τον Παναθηναϊκό σταθερά μπροστά με διαφορές τριών και τεσσάρων πόντων τις οποίες ο Ολυμπιακός «έσβησε» μειώνοντας στον πόντο. Οι «πράσινοι» επένδυσαν στο μπλοκ με τον Ράνγκελ και τον Βουλκίδη να προσφέρουν τα μέγιστα στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ξανά σκορ με Κουμεντάκη, Παγένκ και Στερν, που έφεραν το ματς στον πόντο (13-12). Το μοτίβο αυτό παρέμεινε αρκετή ώρα με τις μονομαχίες πάνω από το φιλέ με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί βραχεία κεφαλή μέχρι το 22-21. Εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε ένα τρομερό 3-0 το οποίο του τόνωσε την ψυχολογία για το 22-23 με τον Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Αυτό αφύπνισε τους «πράσινους» οι οποίοι πήγαν το ματς σε... παράταση ισοφαρίζοντας σε 24-24. Εκεί το κερδισμένο μπλοκ άουτ του Κόβαρ και ο άσσος του Πετρέα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, χάρισαν το σετ στον Παναθηναϊκό με 26-24 και το προβάδισμα στα σετ με 2-1.



Αποφασισμένος να μην χάσει την πρωτιά, αλλά ούτε και το ματς ήταν ο Ολυμπιακός ο οποίος με το «καλημέρα» στο τέταρτο σετ κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού και να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (3-8). Οι «πράσινοι» φορτώθηκαν με αρκετό βάρος στις πλάτες τους βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα. Ωστόσο, παρά το προβάδισμα των πέντε πόντων του Ολυμπιακού, ο Παγένκ υπέπεσε σε λάθος δέχθηκε κόκκινη και ο... Ερνάντες ανέλαβε δράση!

Ο σπουδαίος Κουβανός με ένα απίθανο κρεσέντο έφερε το ματς από το 13-19 στο 19-19 μεταφέροντας το μομέντουμ στον Παναθηναϊκό. Έτσι παρότι ο Ολυμπιακός έκανε το 19-20, ο Ερνάντες με ακόμη πόντο και οι Κόβαρ-Πετρέας με ισάριθμα μπλοκ έφεραν στο +2 τους «πράσινους»!

Η νίκη και το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού σφραγίστηκαν από τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στη τελευταία επίθεση και το μπλοκ του Ερνάντες στον Στερν για το 25-23 που διαμόρφωσε το 3-1 στα σετ.



ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (25-19, 23-25, 26-24, 25-23) σε 118?

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 11 άσους, 50 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων ενώ οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσους, 39 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κόβαρ 15 (10/23 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ, 60% υπ. – 48% άριστες), Ιερεσουέλο 2 (2/3 επ.), Ρανγκέλ 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Ερνάντες 23 (18/34 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Βουλκίδης 10 (3/6 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 13 (12/25 επ., 1 άσος, 41% υπ. – 23% άριστες) / Κοντοστάθης (λ., 43% υπ. – 33% άριστες), Κασαμπαλής, Πετρέας 2 (1 άσος, 1 μπλοκ), Μάρκου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντανιέλ Καστελάνι): Παγένκ 7 (5/8 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Στερν 16 (11/23 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (8/15 επ., 1 άσος, 40% υπ. – 34% άριστες), Τράβιτσα 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 8 (4/8 επ., 4 μπλοκ), Ιντάλγκο 12 (9/26 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 18% υπ. – 12% άριστες) / Τζιάβρας (λ., 40% υπ. – 27% άριστες), Ζουπάνη, Δαλακούρας 1 (1/2 επ.)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x