Βόλεϊ

Στερν στο sport-fm.gr: «Είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα - Μαζί με τον κόσμο μας όλα είναι πιο εύκολα»

O Tόνσεκ Στερν μίλησε στο sport-fm.gr για την μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον Άγιο Θωμά αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup.

Έχουν περάσει λίγες ώρες από την μυθική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά, επί του Παναθηναϊκού με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν στο «χρυσό σετ» την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του CEV Challenge Cup όπου και θα διεκδικήσουν το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.

Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης νίκης για την ομάδα του Πειραιά ήταν και ο Τόνσεκ Στερν, ο οποίος με 15 πόντους και 13/32 επιθέσεις έβαλε ένα σημαντικό «λιθαράκι» για τον συγκεκριμένο θρίαμβο.

Ο Σλοβένος διαγώνιος του Ολυμπιακού, μίλησε στο sport-fm.gr για το ματς της Πέμπτης, αλλά και αυτό που ακολουθεί και πάλι με τον Παναθηναϊκό για την 15η αγωνιστική της Volley League, ενώ ευχαρίστησε και τους φίλους της ομάδας του που βρέθηκαν στο Ρέντη για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη αυτή πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Γιώργο Ζαχαρίου:

Για τα συναισθήματα που του προκάλεσε αυτή η μεγάλη νίκη και η πρόκριση: «Tα συναισθήματα είναι τρομερά αν αναλογιστεί κανείς ότι καταφέραμε να κάνουμε αυτήν τη μεγάλη ανατροπή. Μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι πολλοί δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε. Ήταν απερίγραπτο».

Για το ποια ήταν εκείνα τα ξεχωριστά στοιχεία που οδήγησαν στην πρόκριση: «Δεν νομίζω ότι υπήρξαν κάποια ξεχωριστά στοιχεία. Ήμασταν ενωμένοι ως ομάδα και παλέψαμε από την αρχή μέχρι και το τέλος για τον κάθε πόντο, αλλά αν θα έπρεπε να εστιάσω κάπου συγκεκριμένα, αυτό θα ήταν το μπλοκ μας. Ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου. Ωστόσο παρότι χάσαμε το πρώτο σετ και βρεθήκαμε έναν πόντο μακριά από τον αποκλεισμό, δεν τα παρατήσαμε, μιας και δεν είχαμε κάτι άλλο να χάσουμε. Δώσαμε πραγματικά τα πάντα».

Αναφορικά με τα λόγια του Αλμπέρτο Τζουλιάνι πριν την έναρξη του «χρυσού σετ»
«O προπονητής μας, μας είπε ότι θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ότι θα πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την αφοσίωση μας σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο ήταν τέτοια η ένταση που δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του».

Για την θριαμβευτική υποδοχή του κόσμου στο Ρέντη:
«Ως τώρα δεν είχαμε καλύτερη υποδοχή στο Ρέντη από αυτήν. Αποδείξαμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και ο κόσμος μας το εκτίμησε και μας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο».



Σχολιάζοντας τόσο την δική του απόδοση όσο και της ομάδας ως τώρα στη σεζόν ανέφερε:
«Είμαι σίγουρα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα δεδομένου ότι είμαστε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα μια σημαντική διαφορά από τους διώκτες μας, αλλά και για την πρόκριση μας στον τελικό του Challenge Cup. Όσον αφορά τη δική μου απόδοση, είμαι εξίσου ικανοποιημένος, αλλά νομίζω ότι έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης για να φτάσω στην καλύτερη μου απόδοση».

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Στο τελευταίο ματς στο Ρέντη με τον Παναθηναϊκό, δεν κάναμε την καλύτερη εμφάνιση μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά πιστεύω ότι τους αποζημιώσαμε με την νίκη αυτή στο δεύτερο ματς και την πρόκριση στον τελικό! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν να μας στηρίξουν και να μας αποθεώσουν έξω από το γήπεδο μας. Ήταν φανταστικό και αξέχαστο! Ελπίζω και ταυτόχρονα τους καλώ να έρθουν κοντά μας στους επόμενους αγώνες γιατί είναι πολύ πιο εύκολο μαζί τους!»

Κλείνοντας, ο Τόνσεκ Στερν αναφέρθηκε και στο νέο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη, αυτήν τη φορά για το πρωτάθλημα, το Σάββατο το βράδυ: «Στο παιχνίδι της Πέμπτης δείξαμε που ανήκει ο Ολυμπιακός, αφού πλησιάσαμε σε έναν από τους βασικούς στόχους της σεζόν που είναι η κατάκτηση του Challenge Cup. Τώρα μπορούμε να... αναπνεύσουμε πιο εύκολα! Νομίζω ότι το ντέρμπι του πρωταθλήματος θα είναι εξίσου σημαντικό για μας, όμως σίγουρα θα μπορέσουμε να παίξουμε λιγότερο αγχωμένοι συγκριτικά με την προηγούμενη φορά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x