Στοίχημα

Οι προτάσεις της ημέρας: Φαβορί στα...σχοινιά

Δύο επιλογές από το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague.

Αρκετά καλός κρίνεται ο απολογισμός της στήλης με τις επιλογές του Αποστόλη Λιβάνου την Κυριακή του Πάσχα, αφού πέρασε το καλοπληρωμένο 2+Over 1.5 της Μπαρτσελόνα επί της Βαλένθια. Ωστόσο, χάθηκε το G/G στο Νιουκάστλ-Άρσεναλ. Απόψε θα αφήσουμε στην άκρη το ποδόσφαιρο και θα στραφούμε στο μπάσκετ και στην πιο κρίσιμη καμπή της Euroleague.

Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης (19:45): Πολύ... σκληρή για να πεθάνει αποδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παρά τις δύο βαριές ήττες που υπέστη στην Τουρκία στα πρώτα δύο ματς (91-68, 90-63), κατάφερε και έφερε τη σειρά στα ίσα με δύο νίκες στη Μαδρίτη (80-76, 82-76). Και στα δύο τελευταία παιχνίδια, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο χάρη στα εξαιρετικά τέταρτα δεκάλεπτά της πήρε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν για να στείλει τη σειρά στην Κωνσταντινούπολη.

Πλέον η πίεση έχει περάσει στην πλευρά των Τούρκων, αφού είναι εκείνοι που καλούνται να δείξουν αντίδραση και να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να μειώσουν τα «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι τους, που τόσο πολύ τους πλήγωσαν στην Ισπανία. Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν σε χαμηλό σκορ τη Ρεάλ, όπως στα πρώτα δύο ματς της σειράς. Από την άλλη, η «βασίλισσα» απέκτησε ψυχολογία και με σύμμαχο τη... βαριά φανέλα της, αλλά και την έλλειψη άγχους, αφού έφτασε έως εδώ, παραμένει πάντα επικίνδυνη. Περιμένουμε κλειστό ματς, που δεν αποκλείεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Προβάδισμα στο Under, με το line να βρίσκεται στους 159.5 πόντους σε τιμές κοντά στο 1.90-1.95.

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ (22:00): Ελάχιστοι περίμεναν αυτό το ζευγάρωμα να οδηγηθεί σε πέμπτο ματς, καθώς η κορυφαία, βάσει βαθμολογίας, ομάδα της κανονικής περιόδου θα μπορούσε ακόμα και να βγάλει... σκούπα στη σειρά και να πάρει την πρόκριση στο Final Four. Εντούτοις, η Ζενίτ όχι μόνο κοίταξε στα «μάτια» την Μπαρτσελόνα, αλλά την έφτασε στα όριά της σε αρκετές περιπτώσεις. Ενδεικτικό, πως στο Game 2, οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκαν την παράταση για να φέρουν τη σειρά στα ίσα (1-1).

Μεγάλο ρόλο στην μέτρια εικόνα της Μπαρτσελόνα σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, είναι η «φτωχή» προσφορά των Καλάθη και Μίροτιτς, οι οποίοι βρίσκονται σε... ρηχά νερά. Ενδεικτικό πως ο Έλληνας γκαρντ μετράει 9.7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ μέσο όρο, ενώ όσον αφορά των Ισπανό φόργουορντ έχει 9 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ σε αυτά τα ματς. Από την άλλη, η Ζενίτ εντυπωσιάζει με την εικόνα και τη μαχητικότητα που βγάζει, παρά τις σημαντικότατες απουσίες των Πονίτκα και Γκουντάιτις.

Αφαλώς και τον πρώτο λόγο έχουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν αδικήσει τον εαυτό τους με τις εμφανίσεις τους. Έστω και κάπως καθυστερημένα, περιμένουμε να βγάλουν τον χαρακτήρα νικητή που διαθέτουν και να καθαρίζουν την υπόθεση πρόκριση. Ο άσος με χάντικαπ στο line (-5.5) πληρώνει κοντά στο 1.80-1.90.

Προτάσεις

Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης Under 159.5 πόντοι
Μπαρτσελόνα-Ζενίτ 1 (-5.5)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu