Στοίχημα

Οι προτάσεις της ημέρας: Στο… στόχαστρο ΠΑΣ-ΑΕΚ και Γιουβέντους-Αταλάντα

Οι σημερινές εκτιμήσεις της στοιχηματικής στήλης του sport-fm.gr. Στο επίκεντρο τα ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ και Γιουβέντους-Αταλάντα.

Με στόχο να διατηρήσουμε το απόλυτο, το οποίο έκανε ο Χρήστος Κατριμουστάκης την Πέμπτη, έχοντας 2/2 προβλέψεις με ειδικά, βάζουμε στα μικροσκόπιο δύο αναμετρήσεις. Μια από Super League (ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ) και μια από Serie A (Γιουβέντους-Αταλάντα).

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Αναμένεται σκληρή μάχη στους «Ζωσιμάδες». Από τη μια οι φορμαρισμένοι και ούτως ή άλλως συνεπείς και φέτος Ηπειρώτες, οι οποίοι πάνε… αεράτοι στο παιχνίδι από το απίθανο 5-0 επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 3-2 από τον Ολυμπιακό και πάντα χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί έπειτα από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι δεδομένα καλός προπονητής, αλλά δεν έχει κουμαντάρει ξανά… καράβι σαν της Ένωσης και πρέπει να παρουσιάσει πνευματικά έτοιμη την ομάδα του. Περιθώρια για επιπλέον απώλειες δεν υπάρχουν για τους φιλοξενούμενους.

Αν δεν νικήσουν, θα κινδυνέψουν να βρεθούν σε απόσταση από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, η οποία σπάνια ανατρέπεται στην Ελλάδα. Θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον η αναμέτρηση, αλλά από στοιχηματικής πλευράς δεν θα κοιτάξουμε κάποιο σημείο. Για όσους, πάντως, πιστεύουν την ΑΕΚ, το διπλό προσφέρεται από 1.85 μέχρι 1.95, το οποίο δεν είναι άσχημο. Συνήθως, οι μεγάλοι έχουν χαμηλότερη απόδοση σε τέτοιες αναμετρήσεις. Πιο δελεαστικό μοιάζει το G/G, στις τιμές που το βρίσκουμε. Η ΑΕΚ, ακόμα και στα παιχνίδια στα οποία δεν είναι τόσο παραγωγικοί, σκοράρει. Εκμεταλλευόμενη την μπόλικη ποιότητα την οποία διαθέτει φέτος μεσοεπιθετικά. Είναι, βάσει αριθμών, η καλύτερη επίθεση με 22 γκολ, έναντι 20 του ΠΑΟΚ, ενώ από 18 έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Μόνο, κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά» δεν βρήκε δίχτυα.

Αχίλλειος πτέρνα της είναι η άμυνα, η οποία έχει δεχθεί 13 γκολ σε 10 αγωνιστικές. Έξι περισσότερα δηλαδή από τον Ολυμπιακό. Ένα γκολ το έχει η ΑΕΚ και αν παρουσιάσει τα ίδια θέματα στην άμυνα, είναι δύσκολο να μην δεχθεί και γκολ. Ειδικά, αν προσπαθήσει να παίξει με αρκετά ψηλά την άμυνα, ώστε να πιέσει (εφόσον δεν έχει προβάδισμα). Αυτό το παιχνίδι, θα ταιριάξει γάντι στον… ΠΑΣ και στον Περέα, ο οποίος είναι ταχύτατος, αλλά και φορμαρισμένος. Επιλογή μας, συνεπώς, το G/G, το οποίο το βρίσκουμε σε απόδοση 2.00-2.05.

Γιουβέντους-Αταλάντα: Επιστρέφουν αμφότερες από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Η «Γηραιά Κυρία» πέρασε ένα πολύ δύσκολο βράδυ στο Λονδίνο, στο οποίο πήγε έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά η «σφαλιάρα» από το 4-0 της Τσέλσι, μπορεί να ακούστηκε μέχρι τη γειτονική χώρα. Οι «μπεργκαμάσκι» προηγήθηκαν δις κόντρα στη Γιάνγκ Μπόις, φλέρταραν πολύ με την ήττα, αλλά στο τέλος γλίτωσαν την παρτίδα, με το 3-3 και θα παίξουν «τελικό» με τη Βιγιαρεάλ για να σφραγίσουν εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εντός των συνόρων, η ομάδα του Γκασπερίνι κάνει πιο πειστικές εμφανίσεις από αυτήν του Αλέγκρι, από την οποία, μάλιστα, βρίσκεται στο +4. Έχει ένα σταθερό πλάνο, το οποίο δείχνει να πιστεύει πιο πολύ και συνεχίζει να το υπηρετεί.

Αυτό το πλάνο, συνήθως φέρνει πολλά γκολ. Μπροστά και πίσω. Μια ματιά, στα σκορ των τελευταίων έξι αγώνων της στη Serie A θα σας πείσει. Σαμπντόρια-Αταλάντα 1-3, Αταλάντα-Λάτσιο 2-2, Κάλιαρι-Αταλάντα 1-2, Αταλάντα-Σπέτσια 5-2, ενώ έχουν προηγηθεί και τα Ίντερ-Αταλάντα 2-2, Αταλάντα-Μίλαν 2-3, Έμπολι-Αταλάντα 1-4. Κουμπώνουμε και τα Αταλάντα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 και Γιάνγκ Μπόις-Αταλάντα 3-3 και… δένει το βύσσινο. Η Γιουβέντους θα το πάει πιο προσεκτικά, αλλά κάποιες φορές, το παρακάνει. Πάει μόνο για να «κλέψει» τη νίκη και τιμωρείται. Επιλογή μας είναι το G/G+Over, το οποίο πληρώνει 1.95-2.00.

Οι εκτιμήσεις
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ G/G (2.05)
Γιουβέντους-Αταλάντα G/G+Over (2.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu