Στοίχημα

Οι προτάσεις της ημέρας: Σαν στο… σπίτι τους εκτός έδρας Τσέλσι και Νάπολι

Οι στοιχηματικές προτάσεις της Τετάρτης (7/4) από Champions League και Serie A.

Λίγες, αλλά με ποικιλία οι στοιχηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται την Τετάρτη (7/4). Με τη στήλη να προέρχεται από το… τίμιο 1/2 του Αποστόλη Λιβάνιου και να ελπίζει να επανέλθει στο 2/2 της Δευτέρας (5/4) από τον Γιώργο Τσανάκα, με δύο επιλογές από Champions League και Serie A, αντίστοιχα. Σε αμφότερες θα εμπιστευτούμε τα δυνατά «χαρτιά» των φιλοξενούμενων μακριά από τις έδρες τους.

Πόρτο-Τσέλσι (22:00): Οι Πόρτο και Τσέλσι ρίχνονται στη μάχη των προημιτελικών του Champions League. Σε ένα… συναπάντημα που θα φιλοξενηθεί εξ ολοκλήρου από τη Σεβίλλη και το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», λόγω του πρωτοκόλλου της πορτογαλικής κυβέρνησης για τις πτήσεις τόσο προς, όσο και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η, τυπικά γηπεδούχος, Πόρτο στον προηγούμενο γύρο πήρε μια επική πρόκριση επί της Γιουβέντους, η οποία κρίθηκε στην παράταση του αγώνα στο Τορίνο (4-4 συνολικό σκορ) και στο «χρυσό» γκολ (απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 115') του πρώην άσου του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα. Εντός συνόρων προέρχεται από τέσσερις σερί -οριακές- νίκες, ούσα στη 2η θέση και στο -8 από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Από την πλευρά τους οι «μπλε», μετά την πρώτη θέση που κατέλαβαν στον 5ο όμιλο, απέκλεισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης με δύο «καθαρές» νίκες και συνολικό σκορ 3-0. Μάλιστα, σε αυτήν τους την πορεία σημείωσαν 4/4 επικρατήσεις μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Το περασμένο Σάββατο (3/4) υπέστησαν συντριβή (2-5) υποδεχόμενοι τη Γουέστ Μπρομ για την 30ή αγωνιστική της Premier League. Ένα αποτέλεσμα που τους έριξε στην 5η θέση και στο -1 από την 4η Γουέστ Χαμ.

Σε ό, τι αφορά τα δύο απουσιολόγια, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αρχικά, έχει να διαχειριστεί τα κενά που αφήνουν οι τιμωρημένοι Ολιβέιρα και Ταρέμι, ενώ εκτός θα είναι και ο τραυματίας Μαρκάνο, καθώς και ο αναπληρωματικός Ντιόγκο Κόστα (θετικός στον κορωνοϊό). Από την άλλη, το μοναδικό πρόβλημα για τον Τόμας Τούχελ αφορούσε τον τσακωμό στην κυριακάτικη (4/4) προπόνηση των Λονδρέζων μεταξύ των Ρίντιγκερ και Κέπα, οι οποίοι όμως φαίνεται πως τα βρήκαν και έτσι ο Γερμανός τεχνικός τους υπολογίζει κανονικά.

Λίγο η εντυπωσιακή φετινή απόδοση της Τσέλσι μακριά από την έδρα της στο Champions League, λίγο και η «ανάγκη» αντίδρασης μετά τη συντριβή της στο πρωτάθλημα, κάνουν το 1,75-1,82 του «διπλού» οριακά αποδεκτό και επιλέξιμο.

Γιουβέντους-Νάπολι (19:45): Εξ αναβολής αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Serie A. Σε ένα ματς, η τύχη του οποίου πέρασε από… σαράντα κύματα. Αρχικά, κατοχυρώθηκε υπέρ της Γιουβέντους, ύστερα από αδυναμία της Νάπολι να ταξιδέψει στο Τορίνο (λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου). Για να κερδίσει εντέλει η τελευταία την έφεση που έκανε, να πάρει πίσω τον έναν βαθμό που της αφαιρέθηκε και να δύναται να διεκδικήσει ακόμα τρεις εντός αγωνιστικού χώρου.

Σε έναν αγώνα που πλέον φαντάζει ως ένας από τους εναπομείναντες «τελικούς» για τις θέσεις του Champions League. Με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην 4η θέση με 56 βαθμούς, όσους έχουν και οι 5οι Ναπολιτάνοι.

Η Γιουβέντους, η οποία φαίνεται να αποδέχεται σιγά-σιγά την απώλεια του πρωταθλήματος (-12 από την πρωτοπόρο Ίντερ), προέρχεται από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, γνωρίζοντας την ήττα (1-0) υποδεχόμενη την Μπενεβέντο και μένοντας στο 2-2 στην έδρα της συμπολίτισσάς της, Τορίνο. Από την άλλη, η Νάπολι μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με τελευταία το 4-3 επί της Κροτόνε.

Οι «μπιανκονέρι» εντός έδρας έχουν ρεκόρ 10Ν-2Ι-2Η. Την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι μακριά από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» σημειώνουν 8Ν-1Ι-5Η. Ωστόσο, εκεί που στεκόμαστε είναι τα οκτώ διαδοχικά εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, στα οποία έχουν βρει δίχτυα. Νωρίτερα μέσα στη σεζόν, η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ, για να απαντήσει τρεις περίπου εβδομάδες αργότερα η Νάπολι με το 1-0 για τη Λίγκα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Μπονούτσι και Μπερναρντέσκι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, εν αντιθέσει με τον Ντεμιράλ, ο οποίος ιάθηκε. Στο αντίθετο στρατόπεδο, ο Τζενάρο Γκατούζο θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Γκουλάμ.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που, από τη μία, αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν επιθετική ποιότητα και από την άλλη, προέρχονται από αναμετρήσεις που λίγο έως πολύ έχουν δώσει δικαιώματα με την αμυντική τους συμπεριφορά. Βέβαια, το σημαντικό και το οποίο μας ωθεί στο -σχετικά ασφαλές- goal/goal (το βρίσκουμε σε αποδόσεις του 1,60 και άνω), είναι το ότι όποια (αν και εφόσον) βρεθεί πίσω στο σκορ, «υποχρεούται» να απαντήσει, αν δεν θέλει να χάσει έδαφος για την τετράδα.

Συνοπτικά οι προτάσεις μου:

Πόρτο-Τσέλσι 2
Γιουβέντους-Νάπολι goal/goal

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu