Στοίχημα

Οι προτάσεις της ημέρας: Δυάδα τριπλασιασμού (και άνω) από Super League 1 και Champions League

Οι στοιχηματικές προτάσεις της Τετάρτης (5/5) από Super League 1 και Champions League.

Σημαντική ποδοσφαιρική δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τετάρτης (5/5) και η στήλη, θέλοντας και μη, θα αφήσει για λίγο στην άκρη τη EuroLeague (1/2 πετυχημένες προβλέψεις είχε την Τρίτη ο Λουκάς Χατζής) και θα επιστρέψει στον «βασιλιά των σπορ». Με τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης και Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης να είναι εκείνες που θα μπουν στο «μικροσκόπιό» μας.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Tρίπολης (19:30): Παιχνίδι για την 7η αγωνιστική των Playoffs της Super League 1. Ο Παναθηναϊκός δίνει τον πρώτο από τους δύο back-to-back εντός έδρας «τελικούς» (ο άλλος την προσεχή Κυριακή με την ΑΕΚ) για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όντας στην θέση με 51 πόντους, στο -4 από την «Ένωση» και στο -7 από τον 2ο Άρη και τον 3ο ΠΑΟΚ (οι θέσεις 2-4 οδηγούν στα προκριματικά του Europa League Conference), το σημερινό ματς έχει τον χαρακτήρα «must win» για τους «πράσινους». Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι προέρχεται από τέσσερις σερί αγώνες χωρίς νίκη στα Playoffs (δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες). Την προηγούμενη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αγώνα, βέβαια, στον οποίο είχε -δικαιολογημένα- παράπονα από τη διαιτησία.

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει σημειώσει ακόμη την πρώτη του νίκη στη 2η φάση του πρωταθλήματος, έχοντας τρεις ισοπαλίες στην έδρα του αλλά και ισάριθμες ήττες μακριά από αυτήν. Οι Αρκάδες ουσιαστικά δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, καθώς βρίσκονται στο -10 από την θέση. Ωστόσο, έχουν αποδείξει ότι είναι σκληρό «καρύδι», όπως φάνηκε και από το πρόσφατο 2-2 μεταξύ των δύο ομάδων στην Τρίπολη (ο Αστέρας έχανε 2-0 μέχρι το 83').

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ούτε στα δύο ματς της κανονικής περιόδου (ήττα με 1-0 στην Τρίπολη και 0-0 στην Αθήνα).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η μοναδική απουσία για τους γηπεδούχους ακούει στο όνομα «Ιωαννίδης», με τον νεαρό επιθετικό να ακολουθεί και την Τρίτη (4/5) ατομικό πρόγραμμα. Επίσης, από την αποστολή αποκλείστηκαν και οι Μπουζούκης και Κουρμπέλης. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον κόουτς Ράσταβατς.

Η πρότασή μου για το παιχνίδι είναι η νίκη του Παναθηναϊκού, η οποία βρίσκεται στο 1,70: Η αδυναμία του «τριφυλλιού» στον τομέα παραγωγής φάσεων είναι δεδομένη. Ωστόσο, αφενός μεν ο Αστέρας δεν έχει κανέναν λόγο να κλειστεί, αφετέρου οι γηπεδούχοι έδειξαν στο πρόσφατο ματς της Τρίπολης (μέχρι να πάθουν το «μπλακάουτ» μετά την αλλαγή του Μακέντα) ότι μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Αρκάδων. Εξάλλου, οι τελευταίοι δεν έχουν καταφέρει να πείσουν στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους στα Playoffs. Το κίνητρο ανήκει σε απόλυτο βαθμό στον Παναθηναϊκό και η απόδοση του 1,70 κρίνεται τίμια και επιλέξιμη.

Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00): Την Τρίτη (4/5) η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του φετινού Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ των Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης. Το αγγλικό κλαμπ έχει πάρει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης μετά το 1-1 (27/4) στη Μαδρίτη (29' Μπενζεμά – 14' Πούλισικ), σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, αλλά όχι και στο δεύτερο.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με νίκες εντός συνόρων. Με την Τσέλσι να επικρατεί 2-0 επί της Φούλαμ (1/5) και να παραμένει στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League. Το ίδιο σκορ -αλλά φτάνοντας σε αυτό πιο δύσκολα- σημείωσε και η Ρεάλ υποδεχόμενη την Οσασούνα, με τους «μερένχες» να συνεχίζουν στη θέση της La Liga -παρέα με την Μπαρτσελόνα- και στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα, την Κυριακή (9/5) δίνουν κομβικό εντός έδρας ματς με την 4η Σεβίλλη, θέλοντας να εκμεταλλευτούν πιθανό ευνοϊκό, για τους ίδιους, αποτέλεσμα στο ντέρμπι της προηγούμενης μέρας μεταξύ των άλλων δύο συνδιεκδικητριών του τίτλου.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ κόντρα στη Φούλαμ ξεκούρασε μια σειρά από βασικούς παίκτες των «μπλε», θέλοντας να τους έχει φρέσκους και ετοιμοπόλεμους για το αποψινό ματς. Μοναδικό πρόβλημα για τον Άγγλο τεχνικό αποτελεί ο τραυματίας Κόβασιτς. Σε ό, τι αφορά το απουσιολόγιο του Ζινεντίν Ζιντάν, ο προπονητής των Μαδριλένων δεν μπορεί μεν να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Βαράν, Καρβαχάλ και Βάθκεθ, ωστόσο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δύναται να χρησιμοποιήσει τον ηγέτη της ομάδας του, Σέρχιο Ράμος, όπως βέβαια και τους Μεντί και Βαλβέρδε.

Η πρότασή μου για το παιχνίδι είναι το goal/goal σε απόδοση που κυμαίνεται στο 1,85-1,90: Η Τσέλσι απέδειξε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στη φάση των «16» ότι μπορεί να διαχειριστεί ένα υπέρ της προβάδισμα από το πρώτο ματς κόντρα σε ομάδες τέτοιου βεληνεκούς. Και όπου «διαχειριστεί» θα αρκεστούμε στο να σκοράρει, καθώς απέναντί της τώρα θα βρει ένα κλαμπ με 13 τρόπαια στη διοργάνωση, τα τρία με τον Ζιντάν στον πάγκο του. Οι Μαδριλένοι μπορούν να πετύχουν κι εκείνοι από την πλευρά τους ένα τέρμα. Με το αμφίσκορο να βρίσκεται σε αποδόσεις που -για τέτοιο παιχνίδι και δη για αγώνα ρεβάνς- τις επιλέγεις.

Συνοπτικά οι προτάσεις μου:

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: 1
Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης: Goal/goal

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu