Στη διάρκεια των συναντήσεων ΣΕΓΑΣ-αθλητών και προπονητών την Πέμπτη τόσο οι αθλητές, όσο και οι προπονητές τους, είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για όσα συμβαίνουν αυτήν την εποχή στο χώρο.

Την αντιπροσωπεία των αθλητών αποτελούσαν οι Κώστας Φιλιππίδης, Μαρία Μπελιμπασάκη, Eλισάβετ Πεσιρίδου, Γιάννης Νυφαντόπουλος, ενώ παρούσα, μέσω βίντεοκλήσης, ήταν και η Κατερίνα Στεφανίδη από τις ΗΠΑ.

Στη δίωρη συνάντηση, οι Έλληνες πρωταθλητές βρήκαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους, κυρίως για τις υποδομές, το οικονομικό, αλλά και την αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τους Κώστα Παναγόπουλο και Βασίλη Σεβαστή λεπτομερώς για το πως δαπανώνται τα χρήματα της ομοσπονδίας, για το τι θα γίνει μέσα στην πανδημία, αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας στο οποίο θα κινηθεί η ομοσπονδία τη νέα χρονιά.
Παράλληλα, οι κ.κ. Παναγόπουλος και Σεβαστής επανέλαβαν τη δέσμευσή τους πως η περικοπή στα οδοιπορικά των μισθών δε θα ισχύει, αν και εφόσον το 2021 το χορηγικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας λειτουργήσει κανονικά.

Οι αθλητές ενημερώθηκαν για το πλάνο παροχών της ομοσπονδίας για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει κανονικά προετοιμασίες, επιστημονική και ιατρική υποστήριξη και υποτροφίες.

Τέλος, η ομάδα των Ελλήνων πρωταθλητών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ενέργειες που γίνονται από την ομοσπονδία, ώστε η λειτουργία της να συνεχιστεί δίχως προβλήματα, παρά τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα, αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά αθλητών και τον τρόπο που θα στηριχθεί, ώστε να παραμείνει στο χώρο.

Οι αθλητές αναφέρθηκαν και στη στάση της Πολιτείας, που δεν ανταποκρίθηκε στην επιστολή που στάλθηκε στον Πρωθυπουργό πριν μήνες.

Πριν τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητών, προηγήθηκε εκείνη με την αντιπροσωπεία των ομοσπονδιακών προπονητών. Μια συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν αρχικά προβλήματα, με κυρίαρχο το θέμα των υποδομών, αλλά και συζητήθηκαν ζητήματα, όπως το κύρος και η θεσμική θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην Ελλάδα και το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει ο θεσμός των προπονητών υψηλού αθλητισμού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube