sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Το μεταγραφικό παζάρι αρχίζει σιγά-σιγά να εξελίσσεται στο μπάσκετ και το sportfm.gr κάνει και φέτος σκάουτινγκ σε Eurocup και Basketball Champions League για παίκτες που μπορούν να παίξουν Ευρωλίγκα.

Η σεζόν σε όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα ολοκληρώθηκε και οι ομάδες αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν τις πρώτες κινήσεις τους για την νέα περίοδο. Φέτος, ενδέχεται οι ομάδες της Ευρωλίγκας να ασχοληθούν περισσότερο από ποτέ από τους παίκτες «λαβράκια» που ξεχώρισαν στις χαμηλότερου επιπέδου διοργανώσεις, καθώς το ΝΒΑ έχει πολύ… άγριες διαθέσεις για τα τοπ ονόματα της κορυφαίας διοργάνωσης.

Πολλές ομάδες λοιπόν έχουν ήδη εστιάσει το ραντάρ τους στο Eurocup αλλά και στο Basketball Champions League, όπου υπάρχουν καλοί παίκτες για όλα τα γούστα και σε ηλικία που είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα παραπάνω. Στο περυσινό αφιέρωμά μας, οι περισσότεροι από τους παίκτες που ξεχωρίσαμε πήραν φέτος το βάπτισμα του πυρρός, όπως για παράδειγμα ο Μουσταφά Φολ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και μεταπήδησε από την Τουρκ Τέλεκομ στην Βιλερμπάν.

Ξεχωρίσαμε λοιπόν δέκα περιπτώσεις από το Eurocup και τρεις από το BCL, εξαιρώντας τις περιπτώσεις παικτών από Μονακό και Ούνιξ Καζάν, που έτσι και αλλιώς εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα. Πάμε λοιπόν…

Κέντρικ Πέρι

Είναι ήδη στο ραντάρ του Παναθηναϊκού, ενώ μέσα στην σεζόν είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό. Ο ύψους 1.86μ. Αμερικανός γκαρντ της Τσεντεβίτα/Ολύμπια Λιουμπλιάνας είναι μεν 29, αλλά πιο έτοιμος από ποτέ για το μεγάλο άλμα. Σκοράρει με 16,1 πόντους μέσο όρο έχοντας 58,3% στα δίποντα και 35,7% στα τρίποντα, μοιράζει 6,1 ασίστ και μαζεύει 3,1 ριμπάουντ μέσο όρο. Κάνει παράλληλα 1,4 κλεψίματα ανά παιχνίδι, αγωνιζόμενος για περίπου 28 λεπτά.

Αϊζάια Κορντινιέ

Στα 25 του, ο Γάλλος ύψους 1.97μ. σμολ φόργουορντ έκανε εξαιρετικό Eurocup και ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον συλλόγων. Τελείωσε την σεζόν με 15,8 πόντους μέσο όρο, έχοντας 51,4% στα δίποντα, 38,6% στα τρίποντα, καθώς και 5,2 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 1,7 κλεψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Ντίλαν Οσετκόφσκι

Παίζοντας στην ευχάριστη έκπληξη του γερμανικού πρωταθλήματος, Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς, αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ. Συνδυάζει ύψος (2.06μ.) και χαρακτηριστικά αθλητικού, αλλά και πιο δυνατού σέντερ, που μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, να σκοράρει με πλάτη, αλλά και από μακρινή απόσταση. Ο 25χρονος, είχε 17,9 πόντους (52% τρίποντο), 5,3 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 26 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Ντάριο Μπριθουέλα

Αν μία ομάδα ψάχνει για σκόρερ, ο 27χρονος Ισπανός γκαρντ της Μάλαγα είναι σίγουρα ιδανικός. Είναι ψηλός (1.97μ.) και με υψηλό ένστικτο παραγωγής πόντων, αλλά μειονεκτεί στην άμυνα όπου δεν είναι… φανατικός. Τελείωσε την σεζόν στο Eurocup με 12,9 πόντους μέσο όρο (61,5% δίποντα, 34,4% τρίποντα), έχοντας παράλληλα 3,2 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Υπάρχουν παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα που ξεπερνάει για… πλάκα τους 20 πόντους.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς

Ίσως από τα πιο ταλαντούχα παιδιά που έπαιξαν στην διοργάνωση φέτος. Στα 23 του ο ύψους 1.86μ. από την Βόρεια Μακεδονία, στάθηκε και με το παραπάνω στην Μπανταλόνα κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Είχε συνολικά σε 21 λεπτά ανά παιχνίδια,12,9 πόντους με 62,6% στα δίποντα, ενώ είναι και συνεπής δημιουργός με 3,6 ασίστ μέσο όρο.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Ρασόν Τόμας

Πολύ δυναμικός πάουερ φόργουορντ, με έφεση στο ριμπάουντ και στην άμυνα. Ο 27χρονος Αμερικανός της Παρτιζάν έκανε εξαιρετικά παιχνίδια, με 13,6 πόντους μέσο όρο (59,4% δίποντα), 5,5 ριμπάουντ και 2,3 κλεψίματα. Έχει ύψος 203 εκατοστά αλλά της σωμταοδομής του, μπορεί να παίξει και κάποια λεπτά στο «5», ενώ σουτάρει και τρίποντα, έχοντας 25%.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Άντονι Μπράουν

Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε το step up φέτος με την γαλλική Μετροπολιτάν και στα 28 του ίσως ψάξει κάτι στο πιο υψηλό επίπεδο. Είναι 1.98μ. και πρόσφερε φέτος στην ομάδα του 13,6 πόντους μέσο όρο, με το εκπληκτικό 46,9% πίσω από την γραμμή των 6.75μ. Είχε παράλληλα 4,7 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ ανά παιχνίδι σε 30 λεπτά συμμετοχής, με σημαντικό ψεγάδι του πάντως τα 2,9 λάθη μέσο όρο.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Τζακόρεϊ Γουίλιαμς

Έχοντας περάσει και από τον ΠΑΟΚ, ο 27χρονος πρώην άσος των Καβαλίερς δείχνει να έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο ορισμός του undersized σέντερ, ο οποίος παρά τα 203 εκατοστά του ύψους του έχει μούσκουλα που τον κάνουν δυναμίτη κοντά στο καλάθι. Αγωνίστηκε φέτος στην Τρέντο και είχε 15 πόντους και 7,4 ριμπάουντ μέσο όρο, παίζοντας για περίπου 26 λεπτά ανά παιχνίδι.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Κέβιν Χέρβεϊ

Ένας ακόμα πλήρης παίκτης που κοσμεί το ρόστερ της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο 25χρονος ύψους 2.07μ. πάουερ φόργουορντ, είναι εξαιρετικός στην επίθεση με 12,5 πόντους μέσο όρο (53,8% δίποντα, 33,8% τρίποντα), αλλά ξεχωρίζει για την πολύπλευρη προσφορά του και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα, παίρνει 6,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και προσφέρει 1,9 κλεψίματα και 1,2 ασίστ.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Άλφα Καμπά

Είναι ακόμα αρκετά «άγουρος», αλλά στα 25 του έχει στοιχεία που ψάχνουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο αθλητικότατος σέντερ της Ναντέρ, βλέπει τον κόσμο από τα 2.09μ. και είχε φέτος στην Ευρώπη με την γαλλική ομάδα 11,1 πόντους με 56,3% στα δίποντα και ψεγάδι το 50% στις βολές. Είναι όμως εξαιρετικός ριμπάουντερ με 8,5 μέσο όρο (3,5 επιθετικά) και ένα κόψιμο σε 23 λεπτά ανά αγώνα. Προτάθηκε και στον Ολυμπιακό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν πιο έμπειρο παίκτη.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Τρία «λαβράκια» BCL…

Μπόνζι Κόλσον

Από τους καλύτερους παίκτες στην διοργάνωση και από τα λίγα σμολ φόργουορντ με τέτοια έφεση στο σκοράρισμα. Ο 25χρονος ύψους 1.98μ. της Στρασμπούρ, είχε 18,2 πόντους μέσο όρο με 52% στα δίποντα, προσφέροντας παράλληλα 6,2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Κάσεϊ Σέφερντ

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ ξεχώρισε με την Νίζνι και μαζί με τον Κόλσον ήταν πρώτος σε μέσο όρο πόντων σε όλη την διοργάνωση. Τελείωσε την σεζόν με 18,2 πόντους, έχοντας 49,2% στα τρίποντα, ενώ πρόσφερε και σε άλλους τομείς όπως η δημιουργία (4,8 ασίστ), αλλά και το ριμπάουντ με 3,7 ανά παιχνίδι, παρότι δεν είναι πρώτο μπόι (1.90μ.).

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

Ντι Άντζελο Χάρισον

Τρομερά εκρηκτικός ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ της ιταλικής Μπρίντιζι. Παρότι μόλις 1.90μ. έχει μακριά άκρα που τον βοηθούν στο παιχνίδι του, ενώ και το σώμα του είναι «όπλο» για να μην αποφεύγει την επαφή. Σκόραρε φέτος 19,3 πόντους μέσο όρο, ενώ είχε και 4,2 ριμπάουντ, αλλά 4,3 ασίστ ανά παιχνίδι. Δυνατό του σημείο το 39% στα τρίποντα.

Τα 10+3 καλύτερα πρότζεκτ Ευρωλίγκας, από Eurocup και BCL

*Παίκτης από ομάδα Eurocup που μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω για την Ευρωλίγκα είναι φυσικά και ο Τζέριαν Γκραντ του Προμηθέα, όμως ήρθε μετά τον αποκλεισμό των πατρινών και δεν πρόλαβε να παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι για να μπει σε αυτή την κατηγορία.

**Εξαιρετικά στοιχεία παίκτη έχει από το BCL και ο Νταρίλ Μέικον της ΑΕΚ, όμως φαίνεται πως θα ήταν προτιμότερο για τον ίδιο να παίξει έναν ακόμα χρόνο σε ομάδα που δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, για να είναι απόλυτα έτοιμος όταν θα κάνει την μετάβαση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x