F1

Τα έσπασε στον «Ναό της ταχύτητας» ο Φέτελ!

Την τρίτη πολ ποζίσιον στον «Ναό της ταχύτητας» και τέταρτη τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Την τέταρτη πολ ποζίσιον της φετινής σεζόν πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο 13ο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Μόντσα, ο οποίος έφτασε τις 40 στο σύνολο.

Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος θα εκκινήσει για τρίτη φορά από την πρώτη θέση στην Ιταλία γύρισε ταχύτερα από όλους στον «Ναό της ταχύτητας», ο οποίος ωστόσο είχε σχετικά εύκολο έργο, δεδομένου ότι από τον τελικό απουσίαζαν οι Ραϊκόνεν και Χάμιλτον, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τη δεύτερη περίοδο.

Εντυπωσιακός ο ρυθμός της Red Bull που έκανε το ένα-δύο με τον Μαρκ Γουέμπερ εκκινεί τον αγώνα στην Ιταλία από τη δεύτερη θέση.

Την έκπληξη έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση, κάνοντας καλύτερο χρόνο από το δίδυμο της Ferrari και τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Φελίπε Μάσα, με τον Βραζιλιάνο να κρατά πίσω του τον έτερο πιλότο της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο.

Q1: Δεν τα κατάφερε ο Μπότας

Με τη σκληρή γόμα ξεκίνησαν οι κορυφαίες ομάδες στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν από τους πρώτους πιλότους που βγήκε στην πίστα μιας και ήθελε να εκμεταλλευτεί όλο το χρόνο, δεδομένου ότι έχασε την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών λόγω προβλήματος στα υδραυλικά.

Πρόβλημα υπερθέρμανσης αντιμετώπισε ο Μαρκ Γουέμπερ, όπως είπε μέσω της ενδοεποικωνίας με την Red Bull. Στον αντίποδα βρέθηκε ο έτερος πιλότος της ομάδας, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία από την πρώτη θέση.

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση δεν κατάφεραν να πάρουν οι: Γκουτιέρες (Sauber), Φαν ντερ Γκάρντε-Πικ (Caterham), Μπιανκί-Τσίλτον (Marussia).

Q2: Πανικός…

Στη δεύτερη περίοδο ομάδες και πιλότοι επέλεξαν να τρέξουν με τη μεσαία γόμα της Pirelli. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο ταχύτερος πιλότος της δεύτερης περιόδου, η οποία επιφύλασσε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις στη Lotus και στη Mercedes.

Οι Κίμι Ραϊκόνεν και Ρομάν Γκροσάν δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. Έκπληξη ακόμη προκάλεσε και ο αποκλεισμός του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος φέτος έχει πανηγυρίσει πέντε πολ ποζίσιον.

inner

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν πήραν το εισιτήριο είναι οι εξής: Σούτιλ- Ντι Ρέστα (Force India) και Μαλδονάδο.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης στη Μόντσα:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Χούλκενμπεργκ, Sauber
4. Μάσα, Ferrari
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes
7. Ρικιάρντο, Toro Rosso
8. Πέρες, McLaren
9. Μπάτον, McLaren
10. Βερνιέ, Toro Rosso

11. Ραϊκόνεν, Lotus
12. Χάμιλτον, Mercedes
13. Γκροσάν, Lotus
14. Σούτιλ, Force India
15. Μαλδονάδο, Williams
16. Ντι Ρέστα, Force India

17. Γκουτιέρες, Sauber
18. Μπότας, Williams
19. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
20. Πικ, Caterham
21. Μπιανκί, Marussia
22. Τσίλτον, Marussia

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x