sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τερζής: Αήττητος και αποτελεσματικός στα… απαιτητικά ντεμπούτα του με τον Άρη

Ο Άρης θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο του και το sport-fm.gr θυμάται την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει στα πρώτα του παιχνίδια με τους «κίτρινους».

Ο αντικαταστάτης του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο του Άρη, δεν είναι ένα νεοφερμένο πρόσωπο που δεν γνωρίζει το υλικό και τις απαιτήσεις που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα ο άνθρωπος που θα επιστρατευτεί για να οδηγήσει τους «κίτρινους» στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη φετινή Super League, έχει πλήρη επίγνωση της αγωνιστικής κατάστασης, των παικτών και θα χρειαστεί μηδαμινό χρόνο προσαρμογής.

Ο Τόλης Τερζής, περί ου ο λόγος, είναι μια «εγγύηση» για την τεχνική ηγεσία του Άρη και το έχει αποδείξει με χαρακτηριστικό τρόπο, σε όλες τις φορές που κλήθηκε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης να δώσει λύσεις, ως πρώτος προπονητής. Και μόνο λίγες δεν είναι, καθώς αυτή θα είναι η έκτη παρουσία του στον πάγκο του Άρη και μάλιστα όχι ως προσωρινός προπονητής, αφού η πρόθεση του Θοδωρή Καρυπίδη είναι να τον κρατήσει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Με αυτόν τον τρόπο, ο 51χρονος τεχνικός θα προσπαθήσει -αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (12/2, 20:00)- να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει στις πρεμιέρες του με τον Άρη. Συγκεκριμένα, στις πέντε φορές που διαδέχθηκε προπονητές που απολύθηκαν, δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα αφού μετράει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τα τρία απ’ τα πέντε παιχνίδια ήταν ντέρμπι, αφού αντιμετώπισε δυο φορές τον συμπολίτη ΠΑΟΚ (δυο ισοπαλίες) και τον προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκό, όπου επικράτησε με το ευρύ 4-0!

Το sport-fm.gr θυμάται τις πέντε προηγούμενες πρεμιέρες του Τόλη Τερζή στον πάγκο του Άρη και σας τις παρουσιάζει αναλυτικά:

Απόλλων Σμύρνης – Άρης 1-2 (12/11/2018)
Στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, ο Άρης επέλεξε τον Πάκο Ερέρα για να τον καθοδηγήσει, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν οι Θεσσαλονικείς. Παρά τους 12 βαθμούς στα πρώτα πέντε παιχνίδια, οι τέσσερις ήττες που ακολούθησαν από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΆΕΚ και Ολυμπιακό έφεραν στην πόρτα της εξόδου τον Ισπανό. Τη θέση του για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ανέλαβε ο Τόλης Τερζής και η παρουσία του είχε απόλυτα θετικό πρόσημο. Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους «κίτρινους», αφού στα πρώτα 19 δευτερόλεπτα ο Ματέο Γκαρσία επωφελήθηκε από την ασθενή επέμβαση του Χουάντερσον και «άνοιξε» το σκορ σε κενή εστία. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία με γκολ του Τριάδη, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, όταν στο 69’ Ντιγκινί και Γκάμα συνεργάστηκαν και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό τελείωμα για το τελικό 1-2.



Άρης-Παναθηναϊκός 4-0 (15/9/2019)
Η αγωνιστική περίοδος 2018-19 ξεκίνησε με «γλυκόπικρη» γεύση για τον Άρη. Ο λόγος; Μα πολύ απλά, αν και κατάφερε να βρεθεί μετά από πολλά χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν μπόρεσε να το συνδυάσει με πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Επίσης, ούτε οι εγχώριες διοργανώσεις ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού οι «κίτρινοι» μέτρησαν μόλις ένα βαθμό στα πρώτα δυο παιχνίδια με ΟΦΗ και Βόλο. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην παραίτηση τον Σάββα Παντελίδη και ο Τόλης Τερζής τον αντικατέστησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί, ο Άρης ήταν επιβλητικός από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και επικράτησε με 4-0. Ο Φετφατζίδης έδωσε το προβάδισμα στο 19’, ο Βέλεθ «διπλασίασε» τα τέρματα των γηπεδούχων στο 43’ και στο δεύτερο μέρος οι Ντιγκινί και Ιντέγε έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη.



Βόλος-Άρης 0-1 (20/9/2020)
Ο εντός έδρας αποκλεισμός-σοκ από την Κόλος Κοβαλίβκα με 1-2 αποδείχθηκε το «κύκνειο άσμα» για τον Μίχαελ Ένινγκ που αποχαιρέτησε μετά από 11 μήνες παρουσία στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν μια άμεση λύση για να βελτιώσουν άμεσα την αγωνιστική τους εικόνα και ο Τερζής αποδείχθηκε μια τέτοια, για ακόμη μια φορά. Συγκεκριμένα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο, ο Άρης πήρε το «διπλό» με 1-0 έπειτα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 16’, μια φάση που άνηκε ολοκληρωτικά στον Πορτογάλο, αφού ο ίδιος το κέρδισε, μετά την παράβαση στην οποία υπέστη ο Μπαριέντος.



Άρης-ΠΑΟΚ 0-0 (20/2/2022)
Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας από την Λαμία και ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε, έφερε μεγάλη αμφισβήτηση στον Άκη Μάντζιο που αποτέλεσε παρελθόν λίγες εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα μετά την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14 Φεβρουαρίου του 2022. Ο Χερμάν Μπούργος αποφασίστηκε να είναι ο διάδοχός του, παρ’ όλα αυτά, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Τόλης Τερζής έκατσε στον πάγκο των «κίτρινων». Στα του αγώνα, εκτυλίχθηκε ένα παιχνίδι χωρίς τέρματα, με τον Άρη να έχει το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά να αδυνατεί να μετουσιώσει την κυριαρχία του σε γκολ και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0 (4/9/2022)
Οι προβληματισμοί που υπήρχαν για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία και η γενικότερα συμπεριφορά του Άρη με τον Χερμάν Μπούργκος, επιβεβαιώθηκαν με τα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν. Αν και ο Αργεντινός παρέμεινε μετά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Conference League, η ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό οδήγησε και επίσημα στην πόρτα της εξόδου τον Μπούργκος. Στο ντέρμπι που ακολούθησε με τον ΠΑΟΚ, την «ειδική αποστολή» ανέλαβε ποιος άλλος; Ο Τόλης Τερζής φυσικά, με την αγωνιστική εικόνα του Άρη να κινείται σε υψηλά επίπεδα και είναι ανώτερος του αντιπάλου του. Αποκορύφωμα, το κερδισμένο πέναλτι στο 53’ το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Γκρέι, αφού ο Κοτάρσκι προχώρησε σε εκπληκτική επέμβαση. Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες έδωσαν έμφαση στα μετόπισθεν και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x