sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ιωνικός-Λαμία: Ένα ματς, μία κατηγορία

Η ματσάρα στη Νεάπολη ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία… κόβει την ανάσα για την παραμονή και ο Κώστας Μιαούλης παρουσιάζει στο sport-fm.gr όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεγάλη μάχη επιβίωσης μεταξύ των δύο!

Τελείωσαν τα ψέματα! Ο Ιωνικός υποδέχεται τη Λαμία στις 20:00 (COSMOTE SPORT 1 HD, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) σε ένα ματς, που για τις δύο ομάδες σημαίνει μια κατηγορία στο φινάλε των playouts της Stoiximan Super League. Το sport-fm.gr προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τη μονομαχία των δύο αντιπάλων, που θα κρίνει την παραμονή ή αν προτιμάτε αλλιώς, το δεύτερο εισιτήριο για την… άβυσσο!

Τι έκαναν φέτος στα μεταξύ τους


Ο Ιωνικός στα δύο ματς της κανονικής περιόδου είχε τη μερίδα του λέοντος, αφού νίκησε μία φορά και μάλιστα εκτός έδρας τους Φθιωτούς με 2-0, ενώ στο εντός έδρας παιχνίδι οι Νικαιώτες έφεραν ισόπαλο 1-1. Χρονικά έγινε πρώτα το ματς στη Νεάπολη, εκεί όπου η Λαμία προηγήθηκε με τον Ντε Βινσέντι νωρίς, για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης για το 1-1 με τον Μάντζη για τους γηπεδούχους. Αυτά συνέβησαν στις 8 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Στο ματς της 30ής Ιανουαρίου, ο Ιωνικός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0, με τον Μπεχαράνο να σκοράρει σε βάρος της πρώην ομάδας του, ενώ πριν κλείσει το πρώτο μέρος, ο Βαλεριάνος «χτύπησε» με σέντρα σουτ. Από ψυχολογική άποψη, ο Ιωνικός με μία νίκη και μία ισοπαλία έχει το πάνω χέρι.




Oι προπονητές


Αυτή θα είναι η 3η αναμέτρηση, αλλά στον πάγκο θα υπάρχει ένα κοινό πρόσωπο μόνο, με κάποιο από τα προηγούμενα ματς, γεγονός, που έχει και αυτό τη σημασία του. Στο πρώτο ματς, τον Οκτώβριο, στον πάγκο του Ιωνικού βρισκόταν ο Δημήτρης Σπανός, ενώ, από την άλλη μεριά, στον πάγκο των Φθιωτών καθόταν ο Τζιανλούκα Φέστα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν εκείνος, που πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στη Λαμία στο 2ο ματς, την προτελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, στο ντεμπούτο του, μάλιστα, στον πάγκο της ομάδας, που καθοδηγεί ακόμα. Τέθηκε αντιμέτωπος εκείνη την ημέρα με τον Σάββα Παντελίδη να κάθεται στον πάγκο της ομάδας από τη Φθιώτιδα.

Η Λαμία θα έχει τρίτο διαφορετικό προπονητή, αντιμετωπίζοντας τον Ιωνικό, τον Λεωνίδα Βόκολο. Το αποτέλεσμα, που πήρε στο ντεμπούτο του με τη Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου οφείλει να το πάρει και στο φινάλε της σεζόν. Σημειολογικό; Θα φανεί στο ματς.

Ιωνικός-Λαμία: Ένα ματς, μία κατηγορία

Ο διαιτητής


Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Έλληνας ρέφερι σφύριξε τις δύο ήττες των Νικαιωτών από τον Ολυμπιακό, εντός και εκτός με 3-1 στο Φάληρο και 2-0 στη Νεάπολη.

Από την άλλη μεριά, την Λαμία την έχει διευθύνει σε ένα ματς, στο εντός έδρας παιχνίδι των Φθιωτών με τον Ατρόμητο, που τελείωσε ισόπαλο 1-1. O VARίστας Παπαπέτρου σε αυτό το ματς έχει διευθύνει ως διαιτητής τρία ματς του Ιωνικού, σε δύο έχασε, σε ένα έφερε ισοπαλία, αν έχει και αυτό τη σημασία του.

Τα αποτελέσματα


Ο Ιωνικός έχει πάρει οκτώ βαθμούς σε αυτά τα έξι παιχνίδια των playouts, με δύο νίκες σερί, μία απέναντι στον Αστέρα και αμέσως μετά με τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο. Οι δύο ισοπαλίες ήρθαν με το ίδιο σκορ εκτός έδρας, με Λεβαδειακό 2-2 και το ίδιο στο ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ήττες γνώρισε ο Ιωνικός από τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα, ενώ στο τελευταίο εντός έδρας, με τον ΠΑΣ γνώρισε την ήττα με 1-0.

Η Λαμία έχει συλλέξει 11 βαθμούς, ανατρέποντας το μειονέκτημα που είχε έναντι του Ιωνικού. Οι Φθιωτοί ξεκίνησαν φουριόζοι την διαδικασία, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με ΠΑΣ εντός 2-0 και νίκη 3-1 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Ήρθε μια απότομη προσγείωση από τη συντριβή με τον ΟΦΗ με 4-1, για να επανέλθει με νίκη 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο στο «Αθανάσιος Διάκος» και να ακολουθήσουν οι ισοπαλίες με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας 0-0 και τον Λεβαδειακό, σε ένα ματς με χιτσκοκικό φινάλε 1-1. Η Λαμία θα έχει και το πλεονέκτημα, να πηγαίνει για δύο αποτελέσματα, αλλά πολλές φορές αυτό, η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι δίκοπο μαχαίρι.

Ιωνικός-Λαμία: Ένα ματς, μία κατηγορία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x