Νέα μοντέλα

Το DS 7 Crossback αλλάζει τα δεδομένα της κατηγορίας

Με προηγμένη τεχνολογία στην αποδοτικότητα και στη διαχείριση της ενέργειας, το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Plug-In Hybrid χαράσσει νέα πρότυπα στην κατηγορία των πολυτελών SUV.

Με τη νέας γενιάς επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία E-TENSE 4x4, θα αλλάξει τα δεδομένα των πολυτελών SUV. Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση του DS 7 Crossback E-TENSE 4X4 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 80 kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 200 ίππων και μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kW.

Αποδίδει συνδυαστικά 300 ίππους με μέγιστη ροπή 520 Nm, ενώ παράλληλα διαθέτει τετρακίνηση και ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8). Συνολικά επιτυγχάνει μέση αυτονομία της τάξεως των 58 χιλιομέτρων (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών, δηλαδή κινούμενο αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας πλήρως τις καθημερινές ανάγκες αστικής μετακίνησης με μόλις 1 φόρτιση (σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4 kW), ενώ εκπέμπει μόλις 31 g/km CO2 σε υβριδική χρήση με μέση κατανάλωση 1,3 λίτρα ανά 100 χιλόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επηρεάζει τόσο τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας, όσο και τον χώρο αποσκευών που παραμένουν οι κορυφαίοι στην κατηγορία, απόρροια της ειδικής σχεδίασης της πλατφόρμας EMP2.

Η ειδίκευση και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκαν από τους μηχανικούς της DS Automobiles με τη πολύχρονη συμμετοχή τους και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη Formula E (Οδηγών & Ομάδων) μεταβιβάστηκε και στην plug-in υβριδική έκδοση του DS 7 Crossback.

Αδιαμφισβήτητα, οι μηχανικοί της DS Automobiles, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά ευφυές μοντέλο με μοναδική σχεδιαστική αρχιτεκτονική, καθώς το 7 Crossback E-Tense 4x4 Plug-In Hybrid με την προηγμένη τεχνολογία στην αποδοτικότητα και στη διαχείριση της ενέργειας, χαράζει νέα πρότυπα στην πολυτελή κατηγορία των μοντέλων SUV με τα best-in-class χαρακτηριστικά όπως η ηλεκτρική αυτονομία.

Το premium SUV της DS προσφέρεται από 53.890 ευρώ στην έκδοση Be Chic και είναι ιδανικό για εταιρικές πωλήσεις, καθώς έχει μηδενικούς ρύπους.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x