Ειδήσεις

Το παράδοξο με Μπουρούση

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι πρώτος σκόρερ της Εθνικής παρότι παίζει… λιγότερο, σχεδόν από όλους. Το www.sport-fm.gr αναλύει με αριθμούς.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Γιάννη Μπουρούση στο Ευρωμπάσκετ. Οι ψίθυροι στα προηγούμενα παιχνίδια και τις νίκες επί Σουηδίας, Ρωσίας και Τουρκίας έγιναν… φωνές κατά του Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη χθεσινή ήττα από την Ιταλία.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ είναι μέχρι τώρα πρώτος σκόρερ της Εθνικής στη διοργάνωση με 48 πόντους (12 ανά αγώνα) παρότι έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής (14,5 λεπτά κατά μέσο όρο) μόνο από τους Φώτση και Πρίντεζη, όπως και τον τραυματία Σπανούλη, αλλά και τον… δωδέκατο της αποστολής Καββαδά.

Στο ματς με τη Ρωσία δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ χθες απέναντι στην Ιταλία αγωνίστηκε για 14 λεπτά βγαίνοντας από το παρκέ 6:50 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και δεν επέστρεψε ποτέ στον αγώνα.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι σε ερώτηση που δέχτηκε από Ιταλό δημοσιογράφο (γιατί και ορισμένοι ξένοι εξέφρασαν απορίες για την απουσία του Μπουρούση από το φινάλε της αναμέτρησης) εξήγησε την επιλογή του λέγοντας πως «… αντιμετωπίζαμε προβλήματα στην άμυνα πικ εν ρολ και επέλεξα να πάμε με ένα πιο ευέλικτο σχήμα».

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αφενός μεν η διαφορά της Ιταλίας δημιουργήθηκε από τη στιγμή που αποσύρθηκε ο Μπουρούσης (από 45-44 στο 51-61), αφετέρου δε η Εθνική επέστρεψε στο ματς ισοφαρίζοντας σε 70-70 χωρίς εκείνον στο παρκέ.

Μένει να φανεί τι θα συμβεί στη συνέχεια… Το βέβαιο είναι πως με εξαίρεση το σημερινό ματς απέναντι στη Φινλανδία, η Εθνική θα βρει στο δρόμο της αντιπάλους με μεγάλα κορμιά. Εκεί η παρουσία του Μπουρούση είναι επιβεβλημένη απέναντι στην Ισπανία του Μαρκ Γκασόλ, τη Σλοβενία των Μπέγκιτς και Βίντμαρ ή την Κροατία των Τόμιτς και Ζόριτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x