Άρης Ασβεστάς

Τον Μπαταγιάννη τον εγκλώβισε ο Ολυμπιακός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ!

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει για το παρασκήνιο και τους λόγους της παραίτησης του Βαγγέλη Μπαταγιάννη από την προεδρία της Super League.

Στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στα μέλη της Super League, ο τέως –πλέον- πρόεδρος του συνεταιρισμού και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, επικαλείται «προσωπικούς λόγους» για την αποχώρησή του, προσθέτοντας πως «με δεδομένο ότι στα ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα της λίγκας, δεν έχω πλέον τη δυνατότητα λόγω των σοβαρών προσωπικών προβλημάτων, να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για την επίλυση τους και θεωρώ ότι θα ήταν προτιμότερο για το συμφέρον του συνεταιρισμού να με διαδεχθεί κάποιος που θα μπορεί να διαθέσει περισσότερο».

Η παραίτηση Μπαταγιάννη μοιάζει αιφνιδιαστική, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο.

Ο Μπαταγιάννης εξελέγη πέρσι το καλοκαίρι με την στήριξη του Ολυμπιακού και την σιωπηρή αποδοχή των περισσοτέρων, μιας και δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος. Η ΑΕΚ δεν κατέβασε δικό της, διότι γνώριζε πως θα είχε απέναντί της –εκτός από τον Ολυμπιακό- και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα ψήφιζε Μπαταγιάννη. Ο Ολυμπιακός δε, έδωσε πανηγυρικό τόνο στην εκλογή του, αφού αυτή έλαβε χώρα παρουσία Μαρινάκη (μετά από κάτι χρόνια) στη λίγκα, θέλοντας έτσι να περάσει ένα ψευδές –στην πραγματικότητα- μήνυμα προς τα έξω: Ότι εξακολουθεί και έχει επιρροή στα πράγματα.

Όμως, από πέρσι το καλοκαίρι και σε όλη την διάρκεια της θητείας του, ο Μπαταγιάννης δέχτηκε μεγάλη πίεση και αμφισβήτηση για διάφορα ζητήματα. Πίεση και αμφισβήτηση όχι από την ΑΕΚ, ούτε από τον ΠΑΟΚ, ούτε από κανέναν στην ουσία, παρά μόνο από την ίδια του την ομάδα: Τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη δυσκολία να «περάσει» τις γραμμές και την πολιτική του και όλες τις αστοχίες σε διάφορα ζητήματα, τις χρέωνε στον Μπαταγιάννη.

Ο Μπαταγιάννης, είχε δυσκολία στο να λειτουργήσει μέσα στην λίγκα σαν «υπάλληλος» του Ολυμπιακού (όπως οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν), ειδικά σε ένα Δ.Σ. από το οποίο στηρίχτηκε μεν, αλλά δεν ήταν και του χεριού του.

Ένα πολύ μεγάλο θέμα το οποίο έβαλε στην κορυφή της ατζέντας ο Ολυμπιακός και εγκλώβισε τον Μπαταγιάννη, ήταν η αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση, διευθύνοντα συμβούλου στη λίγκα και στενού συνεργάτη του προέδρου. Ο Μπαταγιάννης, βέβαια, δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα γι’ αυτό, ειδικά από την στιγμή που το θέμα της αποπομπής Γκαγκάτση μπήκε σε ψηφοφορία η οποία είχε αποτέλεσμα 14-2 σε βάρος του Ολυμπιακού!

Οι «ερυθρόλευκοι» του χρεώνουν επίσης και εκείνο το περίφημο θέμα με το πότε θα διεξαγόταν η εξ αναβολής 15η αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε ξανά στο Δ.Σ. της λίγκας και δικαιώθηκε μετά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Τον Μπαταγιάννη δεν τον πολέμησαν ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ, κι ας υπήρξαν κάποιες παρασκηνιακές συζητήσεις προ μηνών για αντικατάστασή του. Ευθέως και εντός του Δ.Σ., δεν τον αμφισβήτησαν ποτέ, αντίθετα, η «αντιπολίτευση» που συνάντησε ήταν ουσιαστικά μηδενική. Όλοι τον στήριξαν στα δύσκολα και γινόταν πάντα προσπάθεια για ομόφωνες αποφάσεις.

Κι ας δυσαρέστησε τους περισσότερους όταν στην σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΟ μετά την επίθεση στον Θανάση Τζήλο, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για λογαριασμό των ΠΑΕ, έκανε και κριτική στους διαιτητές!

Το μεγαλύτερο πρόβλημά του, ήταν η ομάδα του, ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε «δικό του» πρόεδρο στη λίγκα, αλλά ήταν σαν να μην είχε. Εγκλωβισμένος πλέον, ο Μπαταγιάννης έφτασε στα όριά του και χαιρέτησε.

Όρια, που πιθανόν να ξεπεράστηκαν την Τρίτη (9/4), οπότε και μπήκε το κερασάκι στην τούρτα των χαμένων εντυπώσεων για τον ίδιο: Αρχικά ήταν το «κράξιμο» από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ που του «έβαλε χέρι» και για τα θέματα βίας (ότι δεν κάνει τίποτα η λίγκα) και για το θέμα του Βασίλη Γκαγκάτση και την διατήρησή του στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου στον συνεταιρισμό.

Στη συνέχεια, ήταν η κριτική που του ασκήθηκε και από την ΕΠΟ, αναφορικά με την απόφαση της Super League να ψηφίσει «λευκό» στα οικονομικά της ομοσπονδίας.

Γενικότερα, αν κάναμε έναν απολογισμό στην θητεία του Μπαταγιάννη, ασφαλώς και δεν θα μπορούσε κανείς να τον τοποθετήσει στους επιτυχημένους:

Ούτε την αναδιάρθρωση μπόρεσε να εμποδίσει, ούτε να πάρει υπό την σκέπη του την Super League 2 η οποία «κατέληξε» στην Football League, ούτε άκρη με την χορηγία της Σουρωτής βρήκε ώστε να μπουν χρήματα στη λίγκα.

Αλλά στο κάτω-κάτω, ποιος πρόεδρος της Super League μπορεί να λέει σήμερα ότι θεωρήθηκε επιτυχημένος; Ουδείς!

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη λίγκα; Πολλά ακούγονται αλλά λίγο υπομονή. Οι εξελίξεις, άλλωστε, θα είναι εξαιρετικά ραγδαίες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x