Βάιος Τσούτσικας

Οσα είδε ο Λούντζης

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για το σπουδαίο βράδυ που έζησαν οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού στο άδειο ΟΑΚΑ.

Καθισμένος στην άκρη του πάγκου ο πιτσιρικάς και η υπόλοιπη… μαρίδα του Εξάστερου έζησε ένα αλησμόνητο βράδυ. Και ενδεικτικό για το τι μπορεί να τους χαρίσει η επιλογή τους να ενταχθούν στο κορυφαίο μπασκετικό πανεπιστήμιο της Ευρώπης. ΄Η, τέλος πάντων, ένα από τα κορυφαία.

Τη σηκώνει την υπερβολή η περίσταση. Οσα έγιναν στο ΟΑΚΑ δεν μπορούν να εξηγηθούν μόνο με μπάσκετ. Είναι και κάποιος άλλος παράγοντας – μη μετρήσιμος – που μετατρέπει τα τρεμάμενα χέρια του Μποχωρίδη σε αλφάδια και κάνει τον Παππά να μοιάζει με Σπανούλη στα καλά του. Δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις τι έπαθε ο Πρίντεζης στις τελευταίες φάσεις ή ο Σλούκας στις βολές ενώ απέναντι ο Γιάνκοβιτς έβγαζε μεροκάματο βαρύ σε θέση «4» και σούταρε με ποσοστά παραδοσιακού Σέρβου σουτέρ. Δεν είναι εύκολο να βρεις από πού άντλησε τη δύναμη ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Μπατίστα να βγάλουν όρθιοι ένα τόσο απαιτητικό ματς. Επίσης… Ποια δύναμη είναι αυτή που έκανε τον Διαμαντάκο να διεκδικεί στα ίσια μάχες από Ντάνστον και Χάντερ;

Μετά τα νέα για την απουσία και του Γκιστ άπαντες σκέφτονταν όχι το ποιος θα νικήσει αλλά ποια θα είναι η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα πήγε στο ΟΑΚΑ με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Όταν αποφάσισε να αφήσει τη λοταρία των τριών πόντων και να χτυπήσει πιο κοντά στο καλάθι άρχισε να ανοίγει τη διαφορά και να λυγά τα πόδια των αντιπάλων. Μόνο που διαπίστωσε – για ακόμα μια φορά – ότι τα πράσινα πόδια δεν λυγάνε αρκετά.

Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει πολλά περισσότερα απ’ όσα περίμενε πριν καν φτάσει το ματς στα μισά της τέταρτης περιόδου. Η αντίδραση της νεανικότατης πεντάδας του στο +12 του αντιπάλου ήταν το καλύτερο μαντάτο για το μέλλον. Όταν οι πιτσιρικάδες – προεξάρχοντος του Παππά – το έκαναν και στην 4η περίοδο ο Ιβάνοβιτς κοίταξε στον πάγκο και είδε λιγότερο εξουθενωμένους τους Διαμαντίδη, Μπατίστα.

Ηδη η ζαλάδα είχε περάσει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Εκεί που βασίλευε η ανυπομονησία για το φινάλε του ματς μετά το +10 (με Λοτζέσκι) που έμοιαζε τότε να κρίνει την αναμέτρηση. Αλλά… δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει μια σπάνια νίκη επί του Ολυμπιακού, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες την πατάνε με τρόπο εντυπωσιακό από του πράσινους.

Και αν όλοι εμείς αυτές τις εντυπωσιακές βραδιές τις ζούμε από τη θέση του θεατή, ο Λούντζης, ο Κόνιαρης, ο Παπαγιάνης πλέον μετέχουν σε αυτό. Και ξέρουν ότι αύριο θα έρθει η δική τους σειρά να σηκώσουν το βάρος της εξάστερης φανέλας. Γίνεται; Από το ματς στο ΟΑΚΑ και μετά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα πετύχει όλα.

ΥΓ: Αν ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορούσε να υπολογίσει, ο Ολυμπιακός έχασε σχεδόν έναν κόσμο. Χωρίς να έχει σημασία για το ποιες εξελίξεις ενδεχομένως προκληθούν, είναι κοινή παραδοχή ότι ο Μπαρτζώκας απέτυχε να οργανώσει τακτικά την ομάδα του απέναντι σε μια ομάδα που μόνο ηρωικό μπάσκετ μπορούσε να παίξει… Και ας ισχύει ό,τι λέγαμε και πριν το ματς: η έναρξη της σεζόν δεν μπορεί να προεξοφλήσει το φινάλε της.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x